"Pogrešamo Celje in Jesenice"

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Zgornji stavek je bilo včeraj večkrat moč slišati predvsem iz vrst hrvaških in litovskih kolegov. Tudi preostali del zelo številčne sedme sile se je strinjal, da je prvi dan drugega dela EuroBasketa v Stožicah prinesel kar nekaj razočaranj.
Oglej si celoten članek

Organizatorji so za predtekmovalni del evropskega prvenstva prejeli številne pohvale, tako iz vrst navijačev, kot tudi novinarjev. Vzdušje na tekmah v Celju, Kopru in na Jesenicah je obetalo, da bo drugi del tekmovanja še bolj spektakularen, vendar so obiskovalci Stožic včeraj doživeli pravi hladen tuš.

Tribune so samevale

Pa ne zaradi deževnih oblakov, ki so resnici na ljubo precej prispevali k dokaj turobnemu vzdušju v okolici dvorane, kjer se je pod prireditvenim šotorom zbralo le nekaj deset litovskih navijačev. Skoraj povsem prazna dvorana Stožice na prvih dveh tekmah ni dajala vtisa, da so se v Ljubljani pričeli odločilni boji. Nekaj več gledalcev, pa vendar bistveno manj od napovedi, se je zbralo le na večernem dvoboju med Litvo in Francijo, kjer so si duška dali predvsem baltski ljubitelji košarke.

Tudi organizatorji so z nekaterimi manjšimi spodrsljaji dokazali, da niso bili povsem pripravljeni na pričetek tekmovanj v Stožicah, saj so dvorano urejali še med prvo tekmo. Nekaj nejevolje je med predstavniki sedme sile povzročila tudi slabo označena pot od parkirnih prostorov do novinarskega vhoda, veliko začudenih pogledov pa je bilo tudi ob strežbi večerje.

Novinarji nezadovoljni s postrežbo

Nekaj dni pred pričetkom prvenstva so se organizatorji pohvalili, da bodo v drugem delu prvenstva v Stožicah VIP-gostom stregli na treh ravneh: v ložah, kjer je hrana postrežena trikrat na dan tekmovanja, v tako imenovanem superVIP-prostoru za najpomembnejše goste EuroBasketa ter v posebnem VIP-predelu za čisto navadne obiskovalce - omenjenim vipovcem pa bodo kuhali kar v živo, na nogometnem delu Stožic. Manj časa pa so si očitno vzeli za razmišljanje o organizaciji prehrane za nekaj sto lačnih novinarskih ust. Številni tuji novinarji so le zmajevali z glavo ob dolgi vrsti, ki se je vila ob mizici s špageti, na katere je bilo potrebno čakati dobrih deset minut, še malce več časa pa smo vsi skupaj morali čakati na nekaj kapljic omake. Za popestritev (novinarskega) večera so poskrbeli še francoski košarkarji, ki so se v nasprotju s pravili izmuznili mimo mešane cone, novinarjem pa so bili za izjave na razpolago le trije košarkarji.

Verjamemo, da bo danes v Stožicah bistveno drugače (boljše). Na večernem obračunu med Slovenijo in Italijo naj bi bila dvorana razprodana, tako da bo pravo košarkarsko vzdušje končno zajelo tudi slovensko prestolnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • d
    18:28 12. September 2013.

    Naucte se ze enkrat it biznis, visoke cene kart vam ne bojo prnesle zasluzkov, znizite cene, prvabte folk in jim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.