"Pogumnejši bo igral na Euru"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je v Lvovu predstavil zadnja razmišljanja pred sobotno prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 proti Ukrajini. Pravi, da skrbi ni, je pa adrenalin, kdor pa bo pogumnejši, bo igral na EP.
Oglej si celoten članek

"Tukaj smo, pripravljeni smo, oddelali smo cikel treningov, opravili smo vse, kar smo želeli in čakamo na tekmo. Vsi pa smo zdravi," je uvodoma na novinarski konferenci v Lvovu povedal Srečko Katanec.

"Skrbi nimam, dvomov tudi ne, je pa adrenalin pred tekmo, tudi pri fantih. Vemo, kakšna je Ukrajina, ki je spoštovanja vredna ekipa. Odigrala je zelo dobre kvalifikacije. Tako nas čakata izredno težki tekmi, možnosti pa so 50-50. Kdor bo pogumnejši, bo igral na EP," meni Katanec.

Vprašanja so bila usmerjena tudi na dvoboj pred 16 leti, ko je Slovenija v dodatnih kvalifikacijah za EP 2000 izločila tokratnega tekmeca, a je Katanec bolj ali manj zavrnil odgovore na to temo. "Ne bi se vračal tja. Precej let je že nazaj. Takrat je Ukrajina imela Andreja Ševčenka in Sergeja Rebrova, zdaj imajo Jevgena Konopljanko. V vsakem primeru nas čaka zahtevna tekma. Osredotočamo pa se na danes, jutri in čez tri dni, ne pa na 16 let nazaj," je še povedal Katanec.

Dodal je, da tekmece krasi tehnična podkovanost, ob tem pa tudi kompaktnost. "Mi smo pripravljeni nanje, oni na nas, odločali bodo posamezniki. Je pa tako, mi smo analizirali njih, oni nas, če bi bilo tako enostavno, potem ... Odločajo pač malenkosti, v katere mogoče nimamo vpogleda. Favoriti zato ne zmagajo vedno," je zaključil slovenski selektor.

Največji slovenski up v napadu Milivoje Novaković pa pravi: "Pričakujemo napad in maščevanje za leto 1999 Ukrajincev, ampak na to smo se pripravili. Vemo, da nas bodo skušali prestrašiti in napasti takoj na začetku. Toda tudi na to smo se cel teden pripravljali. Kdor bo preživel, bo šel naprej."

V slovenski vrsti bodo najverjetneje začeli Samir Handanović, Mišo Brečko, Branko Ilić, Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Kevin Kampl, Josip Iličić, Valter Birsa in Novaković. Pri Ukrajini pa naj bi začeli Andrej Pjatov, Artem Fedecki, Jevgen Hačeridi, Jaroslav Rakicki, Vjačeslav Ševčuk, Sergej Ribalka, Sergej Sidorčuk, Denis Garmaš, Andrej Jarmolenko, Jevgen Konopljanka in Artem Kravec.

Kot zanimivost velja omeniti še, da so se ukrajinski mediji spomnili tudi dejstva, da je slovenski predsednik Borut Pahor ob uvrstitvi na SP 2010 že čistil čevlje nogometni reprezentanci. Spraševali so se, ali bo kaj podobnega storil tudi tokrat. "Ničesar ne berem, res ne vem, če ima kaj v načrtu," je dejal Katanec o "akcijah" Pahorja, ki se bo v soboto srečal tudi z ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.