Pogumni 19-letnik izzval Ovečkina in dobil "batine"

Foto: Twitter ovečkin svečnikov
Aktualni prvaki lige NHL so po dveh zaporednih zmagah doživeli visok poraz.
Oglej si celoten članek

Branilci Stanleyjevega pokala iz Washingtona so na uvodnih dveh tekmah prvega kroga končnice v severnoameriški hokejski ligi NHL premagali Carolino, na današnji tretji tekmi v Raleighu pa so visoko izgubili z 0:5.

V PNC Areni v Raleighu so imeli gostitelji vse niti igre v svojih rokah, tekmecem iz ameriške prestolnice so proti svojim vratom dovolili le 18 strelov, svojo mrežo pa so pustili nedotaknjeno.

Osrednja osebnost dvoboja je bil Warren Foegele, ki je dosegel dva gola in asistenco, dvakrat je zadel tudi Dougie Hamilton, Brock McGinn je zbral gol in podajo, dve asistenci sta prispevala tudi Jaccob Slavin in Jordan Staal.

Navijači Caroline so kar dolgih deset let čakali, da so njihovi junaki dočakali končnico in da so lahko po letu 2009 znova gostili izločilne boje za naslov Stanleyjevega pokala. Washington je v PNC Areni občutil silovito moč orkana, tudi naslednja, četrta tekma bo v Raleighu.

"Bili smo neusmiljeni. Nismo popuščali in smo vršili napad za napadom. Imeli smo fantastično podporo s tribun. To je bila verjetno najglasnejša publika pred katero sem imel priložnost igrati, tako da sem res užival in se zabaval," je dejal Hamilton.

Izkazal se je češki reprezentančni vratar Petr Mrazek, ki je ubranil vse strele nemočnih prestolnikov za še četrti shutout v končnicah. Mrazek se je hokejistom iz Severne Karoline pridružil po koncu sezone 2017/18 iz Philadelphie, pred tem je bil član Detroit Red Wings.

Jezdeci orkana so povsem nadigrali branilce naslova, na kar kaže tudi pogled na statistiko izstreljenih ploščkov na nasprotnikov gol, 45 strelov proti 18 v korist domače zasedbe.

Washington je reševal vratar Braden Holtby, ki je zaustavil 40 strelov, a potapljajočih se prvakov ni uspel rešiti. "Nehali smo igrati. Tako ne moremo igrati, če želimo zmagati še kakšno tekmo. Vem, da lahko igramo bolje," puške v koruzo ni vrgel kapetan kolektiva iz prestolnice Združenih držav Aleksej Ovečkin.

V prvi tretjini sta rokavice odvrgla 33-letni Aleks Ovečkin (106 kg) in njegov 19-letni rojak Andrej Svečnikov (88 kg). Pretep je izzval slednji, a dokaj hitro podlegel pod težko udarcev težjega in izkušenejšega Ovečkina.

Na drugi današnji tekmi vzhodne konference je Toronto po hudem boju premagal Boston Bruins s 3:2 in v zmagah povedel z 2:1.

V zahodni konferenci sta bili na sporedu dve tekmi: Nashville je slavil v Dallasu s 3:2. Zmagoviti gol je dosegel Finec Mikael Granlund v 52. minuti, Nashville pa je v zmagah povedel z 2:1. Colorado je brez večjih težav opravil s Calgaryjem in slavil s 6:2, v zmagah pa vodi z 2:1.

Liga NHL, izidi:

Vzhod:
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 5:0
Washington vodi v zmagah z 2:1;

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 3:2
Toronto vodi v zmagah z 2:1;

Zahod:
Dallas Stars - Nashville Predators 2:3
Nashville vodi v zmagah z 2:1;

Colorado Avalanche - Calgary Flames 6:2
Colorado vodi v zmagah z 2:1;

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.