Pokal za Matavža, zadetek Šukala

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nogometaši po vsej Evropi kljub praznikom niso počivali. Tim Matavž se je na Nizozemskem veselil zmage v pokalu, vesela vrnitev Armina Bačinovića, med strelci Goran Šukalo.
Oglej si celoten članek

Za slovenskimi nogometaši je bolj kot ne povprečen konec tedna. Od vidnejših legionarjev se je med strelce vpisal le Goran Šukalo, Tim Matavž je osvojil nizozemski pokal, a igral le zadnjih deset minut. Razveseljiv pa je podatek, da se je v kader Palerma po poškodbi vrnil Armin Bačinović.

Matavž je finale nizozemskega pokala med PSV iz Eindhovna in Heraclesom (3:0) kar nekoliko presenetljivo začel na klopi, njegovo mesto v prvi enajsterici pa je zasedel Jeremaine Lens. Slovenski reprezentant je v igro vstopil šele v 80. minuti, ko je bilo vse skupaj že odločeno. Za PSV je bila to deveta zmaga v pokalu.

Pod edini slovenski zadetek minuli konec tedna se je podpisal Šukalo, ki je med obtoženci v mariborskem procesu o nezakoniti stavnici, a to na Koprčana očitno ne vpliva. Šukalo je v 44. minuti zabil za vodstvo Duisbruga proti Frankfurtu. V zaključku srečanja pa je preprečil, da bi Frankfurt znižal na 1:2.

Po daljšem času se je v ekipo Palerma vrnil Bačinović, ki je očitno le pozdravil poškodbo. Na obračunu proti Juventusu je igral od 73. minute. Proti stari dami je zaigral tudi Josip Iličić, ki pa je znova razočaral in bil ob porazu z 0:2 med najslabšimi posamezniki v svojem moštvu. Po daljšem času je celotno srečanje za Chievo odigral Boštjan Cesar, ki se je s soigralci veselil pomembne zmage proti Catanii (3:2). Bojan Jokić je srečanje znova spremljal s tribune. Negativni niz so prekinili tudi nogometaši Udineseja, ki so s Samirjem Handanovićem v vratih s 3:1 odpravili Parmo.

Več o igrah ostalih legionarjev pa v spodnji razpredelnici:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.