''Pokazala se je naša stara napaka''

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski košarkarji tudi po treh tekmah ne poznajo poraza v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2017.
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca je v Celju s 84:77 premagala Ukrajino in si pred nadaljevanjem kvalifikacijskega ciklusa priigrali lepo izhodišče za uvrstitev na EuroBasket, ki glede na kvaliteto izbrancev Igorja Kokoškova sploh ne bi smela biti vprašljiva.

Mož odločitve v dvorani Zlatorog, kjer se je zbralo 3000 gledalcev, je bil Zoran Dragić, ki je dosegel 28 točk. Slovenski reprezentant je bil z razpletom tekme zadovoljen, obžaloval je le, da si niso priigrali večje razlike, saj so pretežni del srečanja vodili z dvomestnim številom točk.

''Zadovoljen sem z zmago, upam le, da je dovolj visoka glede na to, da se bomo verjetno prav z Ukrajino pomerili za prvo mesto v skupini. Začeli smo dobro v obrambi in od tu naprej gradili svojo igro. Smo na polovici kvalifikacij in čaka nas še nekaj zahtevnih preizkušenj,'' je povedal mlajši od bratov Dragić.
V prvi peterki je na igrišče stopil tudi Klemen Prepelič, ki je v uvodnih minutah dosegel dve trojki, na koncu pa bil z 12 točkami drugi najboljši strelec slovenske izbrane vrste. "Ukrajina je bila že na papirju najtežji tekmec in to je dokazala tudi na parketu. Škoda za tisti dve trojki Mišule v zadnjih minutah, ki sta Ukrajino pripeljali do znosnega poraza. A imamo 3-0 in v soboto nas čaka nova tekma. Gremo postopoma naprej in verjamem, da smo dovolj dobri za prvo mesto v skupini,'' je dejal Prepelič.

Selektor Kokoškov je bil zadovolj s predstavo svojih varovancev, očital jim je le, da so zapravili preveč žog. "Zadovoljen sem z zmago, vendar mi je žal, da nismo zmagali z višjo razliko. Prav v zaključku tekme se je pokazala naša stara napaka, ki je nihanje v igri. Smo mala ekipa in igrati moramo bolj odgovorno, izgubili smo preveč žog in dopustili tekmecu, da se je vrnil v igro."

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.