Poker igrati 140 ur

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Nobeno leto do zdaj ni poskušalo priti v Guinnessovo knjigo rekordov toliko pokerašev kot letos, saj so se pred kratkim javili še Novozelandci, ki bodo poskušali ta dosežek uresničiti še pred koncem 2010.
Oglej si celoten članek

Letošnje leto pravzaprav mineva v znamenju Guinnessovih rekordov, saj je nov rekord v vzdržljivostnem igranju pokra sredi maja najprej postavil Phil Laak. Slednji je za mizami preživel dobrih 115 ur, kar se je takrat zdelo kot nepremagljiv dosežek, saj je Laak prejšnjo rekordno znamko, ki si jo je lastil Paul Zimbler, popravil za kar 40 ur.

A še preden je bil mimo dober mesec, smo že lahko poročali o novem rekordu, saj je takrat skupina avstrijskih pokerašev pod vodstvom Maxa Kruckla na terasi hotela Kustainerhof preigrala kar 137 ur. Izmed sedmerice igralcev, ki je takrat začela igrati, je 135 ur za mizo zdržala le trojica, kar je zgolj pričalo o tem, za kako zahteven projekt sploh gre.

Kot kaže, pa tudi Avstrijci utegnejo prav kmalu prepustiti svoj Guinnessov rekord, saj je skupina novozelandskih pokerašev že napovedala, da bo konec novembra rekord poskušala pripeljati na Novo Zelandijo.

Njihov rekordni poskus naj bi se predvidoma začel 22. novembra, skupina, ki jo sestavlja kar 80 igralcev, pa bo nato v Grand Hotelu v mestu Wanganui poskušala igrati poker vsaj 140 ur, ob tem pa bodo ves čas tudi zbirali sredstva za fundacijo žrtev raka in rakavih obolenj.

Več podrobnosti o samem rekordnem poskusu za zdaj še ni znanih, zagotovo pa bodo o njem vnovič poročali, če oziroma ko bo Novozelandcem uspelo podreti stari rekord in se bodo z novim dosežkom zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.