''Poker'' Šporarja za novo zmago Olimpije

Foto: SPS/nkolimpija.si
Foto: SPS/nkolimpija.si
Nogometaši Celja so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:4 (0:3). Maribor je v Ljudskem vrtu odčital lekcijo Rudarju iz Velenja (7:1).
Oglej si celoten članek

Nesporni junak drugega celjsko-ljubljanskega obračuna na Areni Petrol v treh dneh je bil napadalec zeleno-belih Andraž Šporar, saj je dosegel vse štiri zadetke na tekmi in s skupno 13 goli vodi na lestvici strelcev. Olimpija, ki je v pokalu morala priznati premoč Celjanom, je z 11. zmago še utrdila vodstvo v prvenstvu, Celje pa je z devetimi porazi zadnje.

Ljubljančani so bili tisti, ki so začeli podjetneje, prišli do nekaj polpriložnosti, v 15. minuti pa je po napaki celjske obrambe oziroma Jureta Travnerja, ki je neprevidno vračal žogo vratarju Maticu Kotniku, zadel Šporar. Ta je dosegel svoj deseti zadetek v prvenstvu. Štiri minute pozneje je Ezekiel Henty prodrl po desni strani, a mu je žoga ušla malce čez črto, tako da zadetek po njegovi podaji ni obveljal.

Zato pa je veljal drugi Šporarjev zadetek v 22. minuti, ko je ljubljanski napadalec zadel s strelom z roba kazenskega prostora. Razpoloženi Šporar je imel novo lepo priložnost v 34. minuti, ko je streljal z glavo, takrat pa se je z obrambo izkazal Kotnik.

Celjani so bili dotlej povsem nenevarni, šele v 39. minuti je Blaž Vrhovec prišel do ugodnega položaja za strel, a nato slabo zadel žogo. Ob koncu polčasa pa je svoj tretji zadetek na tekmi dosegel Šporar, ko je žogo iz bližine z nogo v prazno mrežo pospravil po podaji neustavljivega Hentyja z desne strani.

V drugem polčasu so prvo resno priložnost zapravili Celjani, Enis Đurković je prišel do strela, Darko Brljak pa je dobro posredoval in žogo odbil kot. Celjani so imeli v tem delu igre nekaj več volje in želje, a pretirano lepih priložnosti niso imeli. Na drugi strani je bil v 78. nevaren Henty, ko je žogo poslal le malo mimo cilja. Zato pa je bil v 86. minuti natančnejši Šporar, ki je po podaji Mihe Zajca dosegel še svoj četrti zadetek na tekmi.

Celje bo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostovalo v Domžalah, Olimpija pa dan prej v Velenju.

Državni prvak napolnil mrežo Rudarja

Po dveh zaporednih pokalnih tekmah z Rudarjem so bili Velenjčani spet tekmec Maribora. Ta je potreboval le 45 minut za osvojitev novih treh točk, ki so ga ponesle tik pod vrh lestvice. Velenjčane so z učinkovito igro povsem razorožili že v prvem polčasu, ko so zadeli kar petkrat.

Foto: EPA Maccabi - Maribor Na začetku pa je kazalo drugače, saj so domači doživeli šok že v drugi minuti. Gostje so prišli do žoge na polovici Maribora. Damjan Trifković je začel napad, po dvojni podaji z Damirjem Grgićem je z leve strani žogo poslal v levi spodnji kot.

Slavje gostov je bilo kratko, saj so Mariborčani izenačili dve minuti pozneje. Akcijo je po levi strani začel Gregor Bajde in podal Marcosu Tavaresu, ki je stekel proti vratom ter nesebično podal Agimu Ibraimiju. Ta je brez težav zadel prazno mrežo.

V deseti minuti so si gostujoči nogometaši znova pripravili lepo priložnost. Klemen Bolha se je znašel sam pred Jasminom Handanovićem in skušal žogo poslati čezenj, a je bil 37-letni vratar spreten in žogo pravočasno ujel.

To je bilo praktično vse, kar so gostujoči nogometaši pokazali. Igra je večinoma potekala na polovici gostov. V 24. minuti je zagrozil Bajde, njegov strel z enajstih metrov je končal tik mimo leve vratnice.

Domačim se je vztrajnost izplačala, saj so šest minut zatem prešli v vodstvo. Petar Stojanović je prodrl po desni strani in poslal natančno podajo pred gol, Dare Vršič je žogo zgrešil iz neposredne bližine, toda na njegovo srečo je za njim stal Bajde, ki je bil natančen.

Foto: Saša Despot Nejc Skubic Mendy Domžale Maribor PLTS Ob koncu prvega dela igre je igra Rudarja povsem razpadla, domači pa so z zadetki Marcosa Tavaresa in Željka Filipovića odločili zmagovalca. V 38. minuti je Dare Vršič zadel vratnico, žoga se je odbila do Tavaresa, ki jo je iz bližine poslal v mrežo. Minuto kasneje sta bila ta dva igralca spet v akciji, le da je tokrat Vršič podal, kapetan moštva pa je žogo iz bližine poslal mimo nemočnega Mateja Radana.

Učinkovito igro je še potrdil Filipović. Sintayehu Sallalich je močno streljal z roba kazenskega prostora, žoga se je odbila do Filipovića, ki jo je potisnil v mrežo.

Kljub visokemu vodstvu so domači še naprej napadali in Radan je imel veliko dela. V 50. minuti je še šestič pobral žogo iz mreže. Stojanović je podal Sallalichu, ta je neovirano stekel v kazenski prostor in žogo poslal pod Radanom v mrežo.

V 62. minuti je Marwan Kabha zadel še prečko. Za rekordno zmago v medsebojnih dvobojih je poskrbel Jean-Philippe Mendy, ki je izkoristil podajo Damjana Boharja in iz bližine žogo mimo Radana poslal v desni kot.

Maribor bo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Novem mestu, Rudar pa bo dan prej gostil Olimpijo.

Zavrč v zaključku tekme strl Domžale

Domžalčani so končali niz devetih tekem neporaženosti. Premagal jih je Zavrč z golom Zlatana Muslimovića v izdihljajih tekme, a domači zelenice niso zapustili slabe volje le zaradi poraza, ampak tudi zaradi dejstva, da so dvakrat zahtevali igranje z roko in bili dvakrat neuslišani. Če so Domžalčani, ki so skupaj z Gorico prvi zasledovalci vodilne Olimpije, prekinili niz neporaženosti, pa so Haložani ustavili niz porazov, ki je trajal tri prvenstvene tekme, in se utrdili na petem mestu lestvice.

Gledalci so v prvem polčasu spremljali taktičen boj Luke Elsnerja na domžalski in Milka Đurovskega na završki strani, strelov je bilo malo, še manj tistih nevarnih. Domači so izvedli dva nevarnejša strela, oba prek Slobodana Vuka. Najprej v drugi minuti, ko je bil premalo natančen s strelom z glavo, in nato še v 33. minuti, ko je s 25 metrov žogo poslal malo mimo leve vratnice. Pri gostih velja omeniti le poskus Tonija Datkovića v 18. minuti po podaji z desne strani, Nejc Vidmar pa je bil zanesljiv.

V drugem polčasu so bili Domžalčani večinoma boljši tekmec, a kljub temu ostali brez točke. Lucas Horvat je v 57. minuti meril malo mimo leve vratnice, Matic Črnic je bil nenatančen s 25 metrov 64. minuti, v 68. minuti pa so domači ostali še brez najstrožje kazni, ko je žogo v roko zadela Denisa Glavino, sodnik pa ni pokazal na belo točko.

Minuto zatem se je gostujoči vratar Pavol Bajza izkazal po novem strelu Črnica, v 70. minuti pa je zaradi drugega rumenega kartona iz igre moral Gaber Dobrovoljc. Storil je prekršek nad Dejanom Glavico. V 79. in 80. minuti so gostitelji kljub igralcu manj še dvakrat zagrozili prek Črnica in Aladina Šišića, obakrat pa je bil na mestu Bajza.

Tik pred koncem tekme, v prvi minuti sodniškega dodatka, pa je Zavrč prišel do zmagovitega zadetka, po podaji Alberta Riere iz kota je zadel Zlatan Muslimović. Domači so protestirali, da je pred tem gostujoči nogometaš žogo ustavil z roko, a so sodniki zadetek priznali.

Domžale bodo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostile Celje, Zavrč pa bo v petek gostil Krško.

Prva Liga TS, 16. krog: 

Domžale : Zavrč 0:1 (0:0)
Celje : Olimpija 0:4 (0:3)
Maribor : Rudar 7:1 (5:1)
Luka Koper : Krka 0:0 (0:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.