Pokeraš ElkY bo igral StarCraft II

Foto: Žurnal24 Bertrand “ElkY” Grospellier (Foto: pokerpro.com)
Poker profesionalec ElkY bo ta vikend igral francosko prvenstvo v igrici StarCraft II. "Zagotovo nisem prišel samo zato, da bi se zabaval. Ker sem zelo tekmovalen, se želim na tem turnirju dobro odrezati."
Oglej si celoten članek

Bertrand “ElkY” Grospellier uživa zavidljivo poker kariero, v kateri je na živih turnirjih zaslužil preko šest milijonov dolarjev. Splošno znano dejstvo pa je, da ElkY uživa tudi ob igranju raznih drugih iger. Tako je bil, preden je postal poker profesionalec, profesionalni igralec računalniških iger. Igral je igrico StarCraft. Sponzoriran je živel v Južni Koreji, kjer je igrica Starcraft velik posel.

Sedaj se ElkY vrača v tekmovalne igričarske vode. Vsaj za en teden. Na velikem odprtem prvenstvu Francije v igrici StarCraft II. EGG-one Star League Winter, ki bo ta vikend v Franciji bo prizorišče ElkY-jeve vrnitve med pro-igralce.

"Zagotovo nisem prišel samo zato, da bi se zabaval. Ker sem zelo tekmovalen, se želim na tem turnirju dobro odrezati," je v intervjuju povedal ElkY. "Želim si malo vaditi, tako da bom sposoben premagati nasprotnike in zmagati turnir. Ne želim, da me drugi igralci preprosto uničijo. Rad igram poker in rad igram StarCraft, zato je precej težko najti čas, da bi se obema posvetil toliko, kolikor si želim. Sedaj bom igral malo več poker online turnirjev, kajti v primerjavi z živimi vzamejo manj časa. Tako bom lahko igral tudi StarCraft II. Tukaj nisem le kot atrakcija. Veseli me igranje in tekmovalni naboj, zato nimam težav z motivacijo za turnir."

Za nasprotnike seveda ne bo lahko, če se bodo mogli spopasti z ElkY-em. Ta je v zadnjem času odigral okrog 400 iger StarCraft II kot pripravo na ta turnir. Vseeno pa se ni za bati, da se ElkY ne bo vrnil za poker mize. Zaslužek na pokru je precej večji kot v igričarskih vodah, zato se njegovi ljubitelji že veselijo Francozovih naslednjih uspehov na turnirjih okrog sveta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.