Pokeraši čakajo na denar

Foto: Žurnal24 Kaj bo z denarjem spletnih pokerašov v ZDA? (Foto: EPA)
Pokeraši po celotnih ZDA iščejo odgovore v zvezi z milijoni dolarjev, ki so zmrznjeni na štirih online poker sobah, ki so jim 15. aprila zasedli domene.
Oglej si celoten članek

Medtem ko čakajo na podrobnosti od PokerStarsa, Full Tilt Pokra, Absolute Pokra in UB.com, se mnogi obračajo na znane igralce za nasvete v zvezi njihovim denarjem in sprašujejo, kdaj približno naj bi ga dobili.

Od črnega petka je na Twitterju poplava sporočil poker skupnosti polna zaskrbljenosti in zgroženosti nad dejstvom, da so ameriški igralci kar naenkrat ostali brez igre na omenjenih straneh. Številni profesionalci so s pomočjo družabnih mrež izrazili svoje mnenje o zadevi, vključno z Philom “OMGClayAiken” Galfondom, ki se že ves čas trudi ostati optimističen: "Vsi zganjajo preveč panike (čeprav lahko razumem)," je zapisal med koncem tedna. "Zelo verjetno bomo dobili svoj denar. Zagotovil bom en milijon izplačil s strani FTP/Stars. Če se nekako zgodi, da ne plačajo, bom našel način, da razdelim gelt med hanuko 2012."

25-letni Američan pa je dejal tudi, da denarja ne gre pričakovati takoj: »Trajalo bo vsaj nekaj mesecev. To skušajte vzeti v račun

Galfondov
prijatelj Tom “durrrr” Dwan, eden najbolj znanih s Full Tiltom povezanih obrazov, je ravno tako prepričan, da bosta obe največji poker strani vrnili denar svojim igralcem. Pristal je, da bo tudi sam pristavil milijon za izplačila, če bo res prišlo do kakšnih težav.

Oglasila se je tudi ena najboljših ženskih igralk na svetu, Kathy Liebert, ki pa celotne zadeve ne sprejema tako brezskrbno in mirno. Howardu Ledererju, veteranu Full Tilt Pokra, je v ponedeljek na Twitterju poslala sporočilo: "Potrebujemo svoj denar še pred WSOP. Howard? Ne zafrkni svojih profesionalcev." V torek pa je spet zapisala: "Hočemo svoj denar nazaj."

Vse strani so v preteklih tednih sporočale, da je denar igralcev na varnem, vendar še nekaj časa ne bo na voljo za izplačila. Morda bo kaj spremenil nedavni dogovor z Državnim pravobranilstvom v New Yorku, vendar pa za zdaj velja, da izplačila za Američane ne bodo tako hitra. FBI je zasegel 76 bančnih računov v 14 državah, kjer so se procesirale transakcije spletnih strani. Tako domnevamo, da strani ne bodo zmogle pisati čekov ali opravljati bančnih prenosov. Sodeč po izjavah profesionalnih igralcev za nekatere to pomeni zamrznitev po več deset tisoč dolarjev sredstev. Pri tistih, ki igrajo na najvišjih limitih, pa naj bi šlo za šest- ali sedemštevilčne zneske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.