Pokeraški Rio na prodaj za 500 mio.

Foto: Žurnal24 Hotel Rio
Po poročanju časnika Bloomberg Businessweek naj bi Harrah’s Entertainment Inc. (HE) začel zbirati ponudbe za odkup hotela Rio, ki vsako leto gosti prvenstvo World Series of Poker.
Oglej si celoten članek

Za to elitno lasvegaško nepremičnino so se seveda takoj zagreli številni investitorji in druga igralniška podjetja, zaenkrat pa naj bi bili s svojimi ponudbami najbolj konkretni podjetji Starwood Capital Global LLC ter Colony Capital LLC. Vrednostnega celotnega kompleksa Rio, ki se sicer ne nahaja v samem središču Las Vegasa, trenutno še ni znana, saj ni bila opravljena še nobena uradna cenitev, vendar naj bi jo potencialni kupci ocenjevali na okrog 500 milijonov dolarjev.

Novica o morebitni prodaji enega najbolj znanih hotelov verige Harrah's je zagotovo pravo malo presenečenje, saj je ta hotelska veriga pred manj kot dvema mesecema kupila hotel Planet Hollywood. Prav z nakupom tega hotela pa so se odgovornim pri HE uresničile želje, saj so tako dokaj poceni prišli do hotela v samem središču igralniške Meke, cena za to potezo pa bo očitno odprodaja vseh nepremičnin, ki za njih niso več tako zanimive.

Predstavniki vseh vpletenih podjetij zaenkrat še molčijo, vendar ni nobena skrivnost, da se je celotna kupčija pravzaprav že začela odvijati. Glede na to, kako pomemben je bil doslej Rio za Harrah's Entertainment, pa je tudi razumljivo, da se ga želijo pri tem podjetju odkrižati kar se le da potihoma.

Kakšen pa bo vpliv te poteze na samo poker skupnost in prvenstvo WSOP? Zadnjih nekaj let je prvenstvo namreč gostil kongresni center hotela Rio, in če se bodo te napovedi strokovnjakov uresničile, bi že prihodnje leto prav lahko bili priča veliki selitvi prvenstva WSOP v katero od preostalih nepremičnin, s katerimi upravljajo pri Harrah’s Entertainment.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.