Polanc med junaki, Roglič prepustil zmago

Foto: Epa
Foto: Epa
Kolesarji na dirki po Baskiji so se merili na zahtevni tretji etapi.
Oglej si celoten članek

Tretjo etapo dirke po Baskiji je v sprintu 13-članske skupinice favoritov za končno zmago dobil kolesar ekipe Bahrain - Victorious, Španec Pello Bilbao, ki je v zaključku presenetljivo ugnal zmagovalca druge etape, dvakratnega zaporednega svetovnega prvaka, Francoza Juliana Alaphilippa. V skupini je bil tudi vodilni Primož Roglič.

Zasavec se v sprintu ni trošil, zasedel je sedmo mesto, poleg Bilbaa in Alaphilippa so bili boljši od njega še Rus Aleksander Vlasov, Francoz David Gaudu, Španec Enric Mas ter Francoz Pierre Latour.

V skupnem seštevku letošnje dirke po Baskiji je Roglič obdržal pet sekund prednosti pred Belgijcem Remcom Evenepoelom.

Eden od junakov etape je bil tudi Jan Polanc (UAE Emirates). Že na prvih vzponih je napadel, imel skupaj še z dvema tekmovalcema štiri minute prednosti pred glavnino, dobil dva vmesna sprinta in bil nekaj časa v virtualnem vodstvu skupnega seštevka. V zadnjem delu 181,7 kilometra dolge preizkušnje v gorski verigi Sierra Salvada je vendarle omagal in na koncu zaostal za najboljšimi. Z zaostankom desetih minut in 55 sekund je zasedel 75. mesto (tretji slovenski predstavnik Domen Novak je v cilj prišel za njim), se pa je v boju za pikčasto majico za najboljšega na vmesnih ciljih prebil na četrto mesto.

V razvrstitvi za najboljšega na vmesnih ciljih je vodstvo prevzel Španec Cristian Rodríguez, ki je bil v begu skupaj s Polancem, a v njem zdržal še dobrih deset kilometrov dlje, s samostojno vožnjo pa nabiral točke. A da bi sam prišel do cilja, mu najboljši niso dopustili. Med njimi so imeli tokrat glavno besedo tekmovalci ekipe Ineos-Grenadiers. Po zaslugi Gerainta Thomasa in Taa Geoghegana Harta so narekovali ritem, utrujali tekmece in pripravljali napad. Z njim je nekajkrat poskušal Adam Yates in tudi Daniel Martínez, a glavnih tekmecev niso zlomili. Roglič jim je ob občasni pomoči Jonasa Vingegaarda sledil, tako da bo tudi v četrti etapi nosil rumeno majico.

Četrta etapa bo spet razgibana, a se tako kot današnja in za razliko od zadnjih dveh ne bo končala z vzponom, tako da tekmovalci v njej najbrž še ne bodo napadali na vse ali nič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.