Pole position za malega Schumacherja

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni prvak v formuli 1 Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je dobil kvalifikacije pred nedeljsko dirko za VN Kanade. Na dirkališču Gillesa Villeneuva v Montrealu si je drugo mesto privozil Britanec Lewis Hamilton (McLaren), tretji pa je bil vodilni v skupnem seštevku prvenstva Španec Fernando Alonso (Ferrari).
Oglej si celoten članek

Sebastian Vettel je z najhitrejšim časom kvalifikacij za jutrišnjo veliko nagrado Kanade vknjižil še drugi najboljši štartni položaj v letošnji sezoni. ''Danes sem zelo užival na kvalifikacijah,'' je povedal aktualni svetovni prvak.

Ob njem bo iz prve vrste štartal dirkač McLarna Lewis Hamilton, ki je v drugem poskusu v tretjem delu kvalifikacij uspel mesto navzdol potisniti Fernanda Alonsa. Španec bi lahko prav tako posegel po prvem mestu, vendar je v svojem najhitrejšem poskusu napravil napako v zadnjem sektorju. Jenson Button se je za las izognil tretjemu zaporednemu izpadu po drugem delu kvalifikacij, ko se je še pred koncem uspel prebiti na deseto mesto, kjer je kvalifikacije tudi končal. Pastor Maldonado je bil že na poti, da ga izrine iz prve deseterice, vendar je v zadnji šikani zavrtel svojega Williamsa in pristal v zaščitni ograji, kar mu je prineslo končno sedemnajsto mestu. S četrtega startnega položaja bo dirko začel Avstralec Mark Webber (Red Bull), peti je bil Nemec Nico Rosberg (Mercedes), šesti pa Brazilec Felipe Massa (Ferari).

Na sporedu letošnje sezone je bilo šest dirk, na najvišjo stopničko pa je stopilo že šest različnih zmagovalcev. Največ točk je zbral Alonso (76), tri manj pa sta zbrala oba voznika Red Bulla.

VN Kanade, Montreal, kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:13,784
2. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,303
3. Fernando Alonso (Ferrari) +0,367
4. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,562
5. Nico Rosberg (Mercedes) +0,627
6. Felipe Massa (Ferrari) +0,681
7. Romain Grosjean (Lotus Renault) +0,861
8. Paul di Resta (Force India Mercedes) +0,921
9. Michael Schumacher (Mercedes) +1,028
10. Jenson Button (McLaren Mercedes) +1,398
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.