Polfinale Bayern – Barça in Dortmund – Real!

Foto: EPA Van Nistelrooy Liga prvakov polfinale finale žreb Nyon Bayern Foto: EPA Van Nistelrooy Liga prvakov polfinale finale žreb Nyon Barcelona Foto: EPA Van Nistelrooy Liga prvakov polfinale finale žreb Nyon Borussia Dortmund Foto: EPA Van Nistelrooy Liga prvakov polfinale finale žreb Nyon Real Madrid Foto: EPA Liga prvakov polfinale finale žreb Bayern Barcelona Borussia Dortmund Real Madri Foto: EPA Butragueno Ricken Liga prvakov polfinale finale žreb Borussia Dortmund Real Madr Foto: EPA Lizarazu Zubizarreta Liga prvakov polfinale finale žreb Bayern Barcelona Nyon Foto: EPA Liga prvakov polfinale finale žreb Barcelona Nyon Foto: EPA Evropska liga žreb Fenerbahče Benfica Basel Chelsea Foto: EPA Evropska liga žreb Heusler Barnard Basel Chelsea
Nekdanji napadalec Reala Madrida Ruud van Nistelrooy je imel srečno roko za svoj bivši klub in na žrebu polfinalnih parov Lige prvakov belemu baletu namenil Borussio Dortmund. El Clásico ali Klassiker se lahko tako zgodita le v finalu na Wembleyju, potem ko je drugi par združil Bayern in Barcelono. Polfinale EL: Fenerbahçe – Benfica, Basel – Chelsea.
Oglej si celoten članek

Nekdanji napadalec Real Madrida, Nizozemec Ruud van Nistelrooy, je najprej izžrebal pare polfinala Evropske lige, kjer je aktualnemu zmagovalcu Lige prvakov, londonskemu Chelseaju, namenil obračun z Baslom. Švicarji so dan prej izločili njihove mestne rivale Tottenham. Drugi par je FenerbahçeBenfica.

Van Nistelrooy je pri žrebu Lige prvakov najprej izvlekel kroglico Bayerna, toda do nemškega obračuna z Borussio Dortmund ni prišlo, saj je nekdanji napadalec nemškega Hamburga iz bobna potegnil ime Barcelone. Do finala bo tako moral počakati tudi morebitni El Clásico, saj drugi polfinalni par sestavljata Borussia Dortmund in Real Madrid. Prvi tekmi bosta na sporedu v Nemčiji.

Real, ki lovi rekordni deseti evropski naslov, je Borussio v polfinalu nazadnje izločil leta 1998, nato pa v Amsterdamu osvojil sedmi naslov pod vodstvom trenutnega trenerja Bayerna Juppa Heynckesa. Real in BvB sta se v Ligi prvakov do sedaj pomerila šestkrat, dvakrat tudi v letošnji sezoni, ko so v predtekmovalni skupini D poleg remija na Bernabéuu (2:2) "rudarji" doma premagali beli balet (2:1).

Gutiju že diši po "Décimi"

"V tej sezoni smo se že dvakrat pomerili z Borussio in nismo jih bili sposobni premagati. Verjamemo, da nam bo tokrat uspelo, in da bomo prišli na Wembley, kar si vsi želimo," je o žrebu povedal Realov direktor Emilio Butragueño. Na socialnem omrežju Twitter ga je dopolnil Realov vezist Mesut Özil, nekdanji nogometaš večnih Dortmundovih rivalov Schalkeja 04.

"Dobili smo Dortmund! To so tekme, ki jih vsi iščemo. Želimo priti v finale. ¡Hala Madrid!" je zapisal nemški reprezentant, nekdanji član belega baleta José María Guti pa je pristavil: "Po tem žrebu diši po Décimi."

Trener Dortmunda Jürgen Klopp je iz Porurja sporočil, da je beli balet edina ekipa, ki jo je njegovo moštvo premagalo v letošnji sezoni, da pa je vesel, da jim je žreb zdaj opravljen in sledi igranje nogometa.

"Ni mi potrebno ponavljati, da je Real Madrid težek nasprotnik. Kljub temu je tudi res, da je od treh možnih nasprotnikov edini, ki smo ga v tej sezoni premagali. Veseli me, ker že vemo proti komu igramo. Zdaj je na vrsti igranje nogometa," je povedal Klopp.

Barcelona hoče nazaj na magični kraj

"Veselilo bi nas, da bi prišli na tako magičen kraj, kot je za nas Wembley. Skušali bomo delati tisto, kar nam je všeč, to je igrati nogomet. To bosta tekmi med dvema velikima ekipama z drugačnim slogom," je po žrebu dejal športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta.

Barça in Bayern nimata tako bogate zgodovine kot Dortmund in Real Madrid, saj sta se v izločilnih bojih do sedaj pomerila le dvakrat  V sezoni 1995/96 so Bavarci v polfinalu pokala Uefa izločili Katalonce po domačem remiju (2:2) in zmagi na Camp Nouu (2:1).

Barcelona je na zadnjem medsebojnem obračunu ponižala nove nemške prvake, saj jih je v sezoni 2008/09, ko je "FC Hollywood" še vodil trenutni ameriški selektor Jürgen Klinsmann, v četrtfinalu najprej premagala s 4:0, nato pa so varovanci Josepa Guardiole na Allianz Areni remizirali (1:1). To sezono, prvo pod vodstvom zdaj že bivšega trenerja, je Barcelona osvojila pokal v Rimu po zmagi nad Manchester Unitedom.

Hoeness: Barça izgubila nekaj sijaja

Bayernov predsednik Uli Hoeness je že pred žrebom za Die Welt izjavil, da bi si za svoj klub v polfinalu najbolj želel domače rivale Dortmund, a je Bavarcem žreb v Nyonu namenil katalonskega velikana.

"Želim si Dortmund. Želim biti v finalu in menim, da je Borussia nasprotnik, ki nam najbolj leži. Menite, da je Borussia boljša od Real Madrida in Barcelone? Jaz menim, da ne," je bil v pogovoru za dnevnik jasen Hoeness. "Barcelona je izgubila nekaj svojega sijaja, prej so tekme dobivali zanesljivo, ampak proti PSG so spet imeli težave, na kar niso navajeni."

Foto: EPA Messi Ribery Bayern Barcelona Liga prvakov četrtfinale Svoje mnenje o zmenku s Katalonci je podal tudi član upravnega odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Nekdaj odlični napadalec je zatrdil, da klub pred tekmo ne bo dobil nikakršnih navodil Guardiole, ki bo Bavarce prevzel po koncu sezone.

Messi jih je leta 2009 premagal sam

"Nič nismo spraševali Guardiole. Noben Nemec španskega nogometa ne pozna bolje od Heynckesa. Guardiola se še ni oglasil po žrebu, on začne delati prvega julija. Guardiola ne želi povabila, niti noče biti v napoto v letošnji sezoni. Neverjetno takten je," je zatrdil Rummenigge.

"Leta 2009 nas je Messi odpihnil sam. Moramo pokvariti gradnjo igre na relaciji Messi-Xavi-Iniesta.To bosta zanimivi tekmi, zelo zanimivi. Ker igramo prvo tekmo doma, imamo majhno prednost. Proti Juventusu nam je zelo dobro uspelo na ta način."

Liga prvakov, žreb polfinala, pari:

Torek, 23. aprila:
Bayern München
Barcelona

Sreda, 24. aprila:
Borussia Dortmund – Real Madrid

Torek, 30. aprila:
Real Madrid – Borussia Dortmund

Sreda, 1. maja:
Barcelona – Bayern München

Finale, 25. maja, Wembley:
Borussia Dortmund/Real Madrid – Bayern München/Barcelona

Evropska liga, žreb polfinala, pari:

25. aprila:
Fenerbahçe – Benfica
Basel – Chelsea

2. maja:
Benfica – Fenerbahçe
Chelsea – Basel

Finale, 15. maj, Amsterdam ArenA:
Fenerbahçe/Benfica – Basel/Chelsea

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.