Polfinalistom 4,9 milijona evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
Polfinalisti Lige prvakov bodo za uvrstitev med štiri najboljše ekipe stare celine prejeli po 4,9 milijona evrov denarne nagrade.
Oglej si celoten članek

Branilec naslova v nogometni Ligi prvakov, münchenski Bayern, je tudi to sezono v igri za milijonske zneske. Če se mu bo v četrtfinalu prek Manchester Uniteda uspelo uvrstiti v polfinale, bo bogatejši za 4,9 milijona evrov. Evropska nogometna zveza Uefa bo s tem zneskom nagradila vse štiri polfinaliste v kraljevskem nogometnem tekmovanju.

Skupaj s prihodki od prodaje vstopnic za šest domačih tekem, ki jih je Bayern odigral na Allianz Areni, bo nemški prvak, če bo seveda napredoval v polfinale, v tej sezoni zaslužil več kot 50 milijonov evrov. Za zdaj so Bavarci zgolj z Uefinimi premijami to sezono zaslužili 21 milijonov evrov; uvrstitev v polfinale bo četverici klubov nanesla še po 4,9 milijona.

Bayern je lani z zmago v Ligi prvakov skupno od Uefe prejel 55,046 milijona evrov.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.