Policija ustavila preiskavo primera Clattenburg

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zaradi pomanjkanja dokazov je londonska policija v torek ustavila preiskavo v povezavi z domnevnimi rasističnimi žaljivkami, ki naj bi jih nogometni sodnik Mark Clattenburg na oktobrski tekmi namenil nogometašu Chelseaja Johnu Obiju Mikelu.
Oglej si celoten članek

Pri Chelseaju so se po ligaški tekmi proti Manchester Unitedu 28. oktobra pritožili, da je glavni sodnik Mark Clattenburg na rasni osnovi užalil nigerijskega vezista londonskega kluba Johna Obija Mikela.

Toda pri Scotland Yardu so potrdili, da je zaradi pomanjkanja dokazov in dejstva, da se domnevna žrtev (še) ni oglasila, preiskava ustavljena.

"Opravili smo poizvedbe, oglasila pa se ni nobena žrtev," so zapisali v izjavi za javnost. "Dogodek bo ostal zapisan. Brez žrtve in/ali dokazov, da je bil storjen kakšen prestopek, v tem trenutku ne moremo nadaljevati preiskave. Če se bo situacija spremenila in bo žrtev in/ali dokaz v podporo obtožbi prišel na znanje policiji, potem bomo, če bodo primerne, opravili nadaljnje poizvedbe."

Dogodek preiskuje tudi FA

Vse od Chelseajeve pritožbe Clattenburg ni sodil niti ene tekme v Premier League, ni pa ga niti na seznamu za tekme ta konec tedna. Clattenburg se je skupaj z vodjo sodnikov Mikom Rileyjem odločil, da v času trajanja postopka ne bo opravljal svojega dela.

Njegova prihodnost ostaja negotova, je pa med vikendom prvič treniral skupaj z ostalimi elitnimi sodniki prve angleške lige. Rezultati preiskave Angleške nogometne zveze (FA), ki je sprožila ločeno preiskavo, zaenkrat še niso znani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.