Poljsko zmagoslavje v Wisli, Slovenci brez deseterice

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Poljska Wisla je gostila prvo od dveh tekem letošnje poletne velike nagrade.
Oglej si celoten članek

Prva štiri mesta so osvojili domači tekmovalci. najboljši je bil Dawid Kubacki (275,5 točke), za njim pa so se zvrstili Kamil Stoch (265,8), Piotr Zyla (262,5) in Tomasz Pilch (256,6).

Med Slovenci je bil najboljši Rok Justin (238,8) na 11. mestu. Dobro se je odrezal debitant Jan Bombek (235,3), ki je bil 15., tik za njim je končal Peter Prevc (232,8), Anže Lanišek je osvojil 19. mesto (226,8), Žiga Jelar je bil 24. (219).

Smučarski skoki Slovenski debitant s senzacionalnim nastopom

"S tekmo sem zelo zadovoljen. Malce smo videli, kakšna so nova pravila, preizkusili smo našo opremo. Pokazal sem dva dobra skoka in temu je sledil soliden, dober rezultat," je po tekmi povedal Justin. Zadovoljen je bil tudi Bombek: "V prvi seriji je bil skok malce slabši, naredil sem napako. V finalu sem naredil dober skok, rezultat pa je odličen za prvo tekmo na poletni veliki nagradi."

Brez finalne serije je ob največjem dodatku za veter, 7,3 točke, ostal lanski zmagovalec Timi Zajc, ki je s 108,5 točke končal na 33. mestu, izven trideseterice je ostal tudi Lovro Kos, ki je imel 5,7 točke odbitka, pristal pa je pri 115,5 metra, a je zasedel 35. mesto.

V nedeljo bo v Wisli ob 17.30 uri na sporedu še ena tekma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.