Polom favoritov, drugi dirkač sezone odstopil v zadnjem krogu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Motegiju slab dan za favorite, zmaga prepričljivo Avstralcu Millerju.
Oglej si celoten članek

Avstralski motociklist Jack Miller je zmagovalec dirke razreda motoGP za svetovno prvenstvo v Motegiju. Ob slabem dirkalnem dnevu favoritov je Miller s sedmega startnega mesta prvi prečkal ciljno črto.

Vodilni v prvenstvu Francoz Fabio Quartararo je bil osmi, a je ob padcu Italijana Francesca Bagnaie v zadnjem krogu vseeno povečal prednost v skupnem seštevku.

Miller je na tovarniškem Ducatiju ob slabem dnevu vodilnih v skupnem seštevku do presenetljivega vodstva prišel že v četrtem od 24 krogov in vodstva ni več izpustil iz rok. S tem je zabeležil četrto zmago v najmočnejšem razredu doslej, prvo letos.

Na drugem mestu je ciljno črto prečkal Južnoafričan Brad Binder (KTM), ki bo prihodnjo sezono Millerjev moštveni kolega pri KTM. Tretji je bil Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac), četrti pa vodilni na današnjemu startu, šestkratni svetovni prvak motoGP Marc Marquez (Honda).

Španec Marquez se je najbolje znašel v sobotnih monsunskih razmerah za osvojitev svojega prvega startnega mesta v treh letih. V današnjih vročih razmerah na dirki - prvi na Japonskem od začetka pandemije novega koronavirusa - pa je prednost hitro predal.

Foto: Profimedia Moto GP

Quartararo na Yamahi je bil najboljši izmed vodilnih v seštevku prvenstva, potem ko je Bagnaia (Ducati) padel med poskusom prehitevanja Francoza v zadnjem krogu. Z 219 točkami v prvenstvu je povečal prednost pred Italijanom na 18 točk.

Brez točk je ostal tudi tretji v seštevku Aleix Espargaro (Aprilia), ki je imel tehnične težave z motorjem na ogrevalnem krogu in je tako startal iz boksov. Za vodilnim Francozom zdaj zaostaja 25 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.