Polom za vodilnega v skupnem seštevku

Foto: Epa
Foto: Epa
Quartararo najhitrejši v kvalifikacijah pred domačo dirko.
Oglej si celoten članek

Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za nedeljsko dirko za VN Francije v Le Mansu. Drugouvrščenemu v skupnem seštevku razreda motoGP bosta v prvi vrsti družbo delala moštveni kolega Španec Maverick Vinales in avstralski dirkač Ducatija Jack Miller.

Quartararo bo sicer 13. v karieri dirko kraljevskega razreda začel s prvega mesta, lovil pa bo šesto zmago, prvo na domačih tleh.

Nekaj časa je kazalo, da bo "pole position" osvojil osemkratni svetovni prvak Španec Marc Marquez, a ga je v zadnjih hitrih krogih prehitelo pet dirkačev. Pred njim bosta v startni vrsti tako še četrti Italijan Franco Morbidelli (Yamaha) in Francoz Johann Zarco (Ducati).

Vodilni v skupnem seštevku, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) bo dirko začel šele s 16. mesta, medtem ko je bil njegov rojak Valentino Rossi (Yamaha SRT) deveti.

Dirka razreda motoGP se bo v nedeljo začela ob 14. uri.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.