Polom zmajev v Linzu

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Telemach Olimpija tudi po drugem kolu lige Ebel ostaja brez zmage. Ljubljančni so po domačem obračunu z Dunajem tokrat gostovali pri aktualnih prvakih v Linzu, ki so jih odpravili s kar 7:3. Zmaje čaka še veliko dela.
Oglej si celoten članek

Po uvodnem porazu v Tivoliju proti Dunajčanom je hokejiste Telemach Olimpije v nedeljo čakal še drugi neugodni nasprotnik, aktualni prvak iz Linza v svoji dvorani, ki je bil tudi ranjen zaradi petkovega poraza s Celovčani. Toda začetek je bil kar spodbuden za zmaje, ki so v peti minuti povedli z igralcem več, ko je bil pred golom spreten novinec Jaka Ankerst. Dobro minuto kasneje so gosti krenili v hiter protinapad s tremi proti enemu, toda strel Mihe Pesjaka je nekdanji vratar zmajev Alex Westlund zaustavil.

Domači so izenačili v 15. minuti v veliki gneči pred ljubljanskim golom, potem pa so se črna krila razletela po ledeni ploskvi. Po 39. sekundah so prešli v vodstvo, tretjino pa končali z dvema goloma razlike.

Pravi potop Ljubljančanov pa se je začel v drugi tretjini, ko so kar štirinajst minut presedli na kazenski klopi. Linz, ki na prvi tekmi sploh ni dosegel gola z igralcem več v osmih poizkusih, pa je bil tokrat razpoložen tudi v tem elementu, dosegel je štiri gole zapored in v 34. minuti je bilo 7:1. Obetala se je prava katastrofa.

Do konca je slovenskim prvakom uspel le še "kozmetični" popravek z golom Anžeta Ropreta in Scotta Freemana. Zdaj sledi popravljanje forme pred novimi težkimi obračuni konec tedna na spektaklu v Puli proti Medveščaku, ki bo na sporedu v petek, 14. septembra, ter v nedeljo v Tivoliju, kamor prihaja največje presenečenje začetka sezone, hokejisti češkega Znojma.

Liga Ebel, 2. kolo:

Liwest Linz : Telemach Olimpija 7:3 (3:1, 4:1, 0:1)
Engelhardt (15, 33), Lukas (16), Oberkofler (18), Leahy (22, 31), Scholz (34); Ankerst (5), Ropret (38), Freeman (46)

Orli Znojmo : KAC Celovec 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)
Medveščak : Salzburg 1:2 (0:0, 1:1, 0:0) - po kazenskih strelih
Graz 99ers : VSV Beljak 3:4 (0:0, 2:2, 1:1) - po podaljšku
Vienna Capitals : SAPA Fehervar 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Innsbruck : Dornbirner EC 5:6 (1:2, 1:2, 3:1) - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:01 9. September 2012.

    Še danes se pridruži igri in pomagaj Sloveniji , da si opomoremo od Vojne z Itlajani.<br />Registracija na tej povezavi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.