Polona in Kata proti Japonkam

Foto: Žurnal24 Dvoboje za pokal Fed bo v soboto ob 16.00 začela Katarina Srebotnik. (Foto: EPA)
Znan je razplet žreba pred teniškim dvobojem med Slovenijo in Japonsko v pokalu Fed. V soboto se bo Katarina Srebotnik pomerila s Kimiko Date-Krumm, Polona Hercog pa z Ajumi Morito.
Oglej si celoten članek

V nedeljo se bodo nasprotnice zamenjale. Na tekmi dvojic bosta slovenske barve zastopali isti igralki, na japonski strani pa Rika Fudživara in Jurika Sema. "Naša želja je bila, da začne Katarina kot najizkušenejša igralka v naši ekipi in to se je tudi zgodilo. Kar je dober znak, seveda pa to ne pomeni, da bo tekma lahka," je po žrebu povedal kapetan ženske teniške reprezentance Iztok Božič. Meni, da bo tekma težka in da bodo odločale malenkosti. Prednost za Slovenke bi znala predstavljati podlaga in domače občinstvo. Na vprašanje, ali bi težave lahko povzročala utrujenost, je odgovoril, da se s tem ne obremenjuje in da sta tako Polona Hercog kot Katarina Srebotnik odlično pripravljeni.

Mednarodna teniška zveza (ITF) je prestavila začetek prvega sobotnega dvoboja pokala Fed med Slovenijo in Japonsko v Mariboru. Namesto od 12. uri bosta prvi igralki na peščeno podlago v dvorani Lukna stopili ob 16. uri. Dvoboj med Slovenijo in Japonsko sodi v okvir kvalifikacij za vstop v svetovno skupino pokala Fed. Slovenija je doslej dvakrat nastopila v svetovni skupini (2003, 2004), Japonke pa so iz nje izpadle leta 2008.

Spored tekmovanja v dvorani Lukna:

– sobota, 24. aprila, začetek ob 16. uri:
Katarina Srebotnik – Kimiko Date-Krumm
Polona Hercog – Ajumi Morita

– nedelja, 25. aprila, začetek ob 12. uri:
Polona Hercog – Kimiko Date-Krumm
Katarina Srebotnik – Ajumi Morita
Polona Hercog/Katarina Srebotnik – Rika Fudživara/Jurika Sema

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.