Polona Klemenčič do svoje druge najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Druga zaporedna zmaga Dorothee Wierer, Polona Klemenčič 13.
Oglej si celoten članek

Italijanska biatlonka Dorothea Wierer je zmagovalka tekme s skupinskim startom za svetovni pokal v švedskem Östersundu. Drugo mesto je osvojila Francozinja Lou Jeanmonnot, tretja je bila še njena rojakinja Julia Simon. Edina Slovenka Polona Klemenčič je bila 13.

Najboljša slovenska tekmovalka v tej sezoni je pravico za nastop na današnji tekmi s skupinskim startom dobila po četrtkovem desetem mestu na individualni preizkušnji, kar je njen najboljši rezultat v svetovnem pokalu.

Priložnost na tekmi s skupinskim startom je dobro izkoristila in prišla do druge najvišje uvrstitve v svetovnem pokalu. Višje je bila sicer v karieri še na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberhofu, ko je bila v sprintu osma.

Foto: Profimedia Polona Klemenčič

Tokrat je na strelišču napravila tri napake. Najprej na prvem streljanju, ko je v drugi krog krenila kot 25. Drugo streljanje leže je opravila brezhibno in se prebila do 12. mesta. Streljanji stoje je opravila obakrat s po eno napako in končala 1:28,9 minute za zmagovalko.

Wierer je z brezhibnim strelskim nastopom slavila 16. v karieri, na stopničkah pa je stala 50. Ciljno črto je prečkala 6,3 sekunde pred Jeanmonnot. Še slabih pet sekund več je zaostala vodilna v skupnem seštevku Simon.

Francozinja je doslej edina presegla mejo 1000 točk. S 1003 točkami ima tri preizkušnje pred koncem 144 točk naskoka pred Wierer. Tretja je še ena Italijanka Lisa Vittozzi z 818 točkami. Polona Klemenčič je napredovala na 28. mesto, osvojila pa je 184 točk.

Ob 16. uri bo še moška preizkušnja s skupinskim startom. Slovencev na tekmi ne bo.

 

* Izidi:
- ženske, skupinski start, 12,5 km:
 1. Dorothea Wierer (Ita)               31:58,5 (0)
 2. Lou Jeanmonnot (Fra)                  + 6,3 (0)
 3. Julia Simon (Fra)                      11,1 (1)
 4. Marte Olsbu Roeiseland (Nor)           40,1 (1)
 5. Caroline Colombo (Fra)                 40,1 (2)
 6. Hanna Öberg (Šve)                      47,5 (2)
...
13. Polona Klemenčič (Slo)               1:28,9 (3)
...

- svetovni pokal, skupno (18):
 1. Julia Simon (Fra)                      1003
 2. Dorothea Wierer (Ita)                   859
 3. Lisa Vittozzi (Ita)                     818
 4. Elvira Öberg (Šve)                      764
 5. Denise Herrmann-Wick (Nem)              744
 6. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor)        695
...
28. Polona Klemenčič (Slo)                  184
46. Anamarija Lampič (Slo)                   91
...
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.