Polona naprej, Andreja ne

Foto: Žurnal24 Opogumljena z zmago v dvojicah se bo Hercogova lotila tudi dvoboja proti Jeleni
Polona Hercog je uspešno prebrodila prvo oviro na Banka Koper Slovenia Opnu v dvojicah. Andreja Klepač se je poslovila med posameznicami, Maša Zec Peškirič pa med dvojicami.
Oglej si celoten članek
Na tematiko portoroškega turnirja smo na zurnal24.si za vas pripravili kviz, v katerem lahko preizkusite znanje, in glasovanje za miss turnirja.

Domačinki iz Kopra Andreji Klepač je pripadla čast odigrati prvi slovenski dvoboj posameznic v glavnem turnirju, ki pa se je žal zaključil po dobri uri in pol igre s porazom proti najstarejši udeleženki turnirja, 35-letni Rossani de los Rios iz Paragvaja s 3:6 in 4:6.

"V celoti gledano sem imela preveč padcev v koncentraciji, zato so bile tudi reakcije žal prepočasne. V slabem servisu je glavni razlog za poraz. Najprej moram odigrati do konca še turnir dvojic, nato pa bom videla, kako dalje. Uživam v tenisu," je po porazu dejala Klepačeva, ki se je na turnir prebila v zadnjem trenutku in to s povabilom organizatorja, in dodala še: "V prvem nizu se me je lotevala trema. Nasprotnica je odigrala pametno, upoštevala je vpliv vetra, jaz pa ji svoje igre nisem znala vcepiti."

Po njenih stopinjah, le da med dvojicami, je šla tudi Jeseničanka Maša Zec Peškirič. Dvoboj z Italijanko Mario Eleno Camerin je vzela kot ogrevanje pred torkovim nastopom med posameznicami. "Glede na to, da sta najini tekmici specialistiki za igro parov, sem z nastopom povsem zadovoljna. Imam dober občutek za naslednji dvoboj proti Belorusinji Anastaziji Jakimovi, ki je sicer ne poznam, vendar vem, da ne bo lahko. Poskusila bom narekovati ritem igre in jo z izmenjavami levo, desno čim bolj utruditi," je dejala Maša Zec Peškirič.

Uvodni slovenski nastop v glavnem delu turnirja  se je razpletel z gladko zmago Polone Hercog. Mariborčanka je v navezi s Hrvatico Petro Martić v prvem kolu dvojic premagala Italijanki Alberto Brianti in Saro Errani s 6:3 in 6:3.

Poleg Polone Hercog bosta v torek zaigrali tudi Katarina Srebotnik in Maša Zec Peškirič. Velenjčanka se bo v tretjem dvoboju na osredjem igrišču po dvoboju Hercogove pomerila s Hrvatico Petro Martić, Jeseničanka pa se bo srečala s kvalifikantko Belorusinjo Anastazijo Jakimovo. Drugi dan glavnega turnirja bo med posameznicami nastopila tudi prva zvezdnica turnirja Srbkinja Jelena Janković, ki ima za nasprotnico rojakinjo Bojano Jovanovski.
"Že ko sem prišla v Portorož, sem se odlično počutila, z dobrimi treningi pa mi je narasla tudi samozavest. Današnja igra dvojic je bila odlična priprava na prvi dvoboj med posameznicami. Obe sva igrali zelo napadalno in zelo sva si želeli zmage. Vse je šlo tako, kot sva si zamislili, in le upam, da bo jutri tudi tako," je po zmagi dejala 19-letna Hercogova in misli hitro usmerila v naslednji dvoboj proti Jeleni Bovini, Rusinji, ki je bila pred leti že štirinajsta igralka na svetu, zdaj pa si je morala nastop v kvalifikacijah zagotoviti preko kvalifikacij.


"Prva tekma na turnirju je vedno težka, pred domačo publiko še toliko bolj. Zavedam se, da imajo domači gledalci visoka pričakovanja. V preteklih letih mi tu v Portorožu ni šlo najbolje, a upam, da sem si v teh letih nabrala dovolj izkušenj, da bom lahko te občutke obrnila sebi v prid in pokazala vse, kar znam,"
dodaja Mariborčanka.

"Pomembno je igrati dvoboj za dvobojem in ne razmišljati o končnem razpletu. Seveda si želim čim dlje ostati v Portorožu, saj se tu odlično počutim, organizacija je izvrstna in vse je zelo domače. Moj končni cilj je vedno zmaga, a hkrati se zavedam, da je konkurenca močna in da ne bo lahko," pravi Hercogova, ki je pogovor sklenila z besedami: "Od malih nog sem delala in se trudila, da bi nekega dne postala top 10 ali celo top 5 igralka na svetu. Pot je še dolga, vendar vem, da cilj lahko dosežem, če bom ostala zdrava in ohranila motivacijo, ki me žene naprej."

Turnir Banke Koper je eden od dveh turnirjev WTA, ki se igrata v tem tednu, in za igralke predstavlja prehod na trde podlage, kajti že čez dober mesec se bo v New Yorku začel zadnji grand slam sezone, odprto prvenstvo ZDA. Glede na igralsko zasedbo in uvrstitve najvišje rangiranih igralk bo letošnji turnir v Portorožu najmočnejši doslej. Zmagovalka turnirja bo odšla domov bogatejša za 37 tisoč dolarjev, poraženka v finalu bo dobila polovico te vsote, nastop v prvem krogu pa prinaša 1725 dolarjev.

Koper, WTA, 220.000 USD:

Posameznice, 1. kolo:
Vera Duševina (Rus/6) : Ana Lapuščenkova (Rus) 2:6, 6:3, 6:3;
Virginie Razzano (Fra) : Zuzana Kucova (Slk) 6:2, 7:5;
Rossana De Los Rios (Par) : Andreja Klepac (Slo) 6:3, 6:4;
Vera Duševina (Rus/6) : Ana Lapuščenko (Rus) 2:6, 6:3, 6:3;
Virginie Razzano (Fra) : Zuzana Kucova (Slk) 6:2, 7:5;

Dvojice, 1. kolo:

Polona Hercog/Petra Martić (Slo/Hrv) : Alberta Brianti/Sara Errani (Ita)
6:3, 6:3;
Jelena Janković/Aleksandra Krunić
(Srb) : Sesil Karatantčeva/Ana Tatišvili (Kaz/Gru) 6:3, 4:6, 10:8;
Abastazija Pavljučenkova/Anastasia Rodionova (Rus/Avs/3) : Julijana Fedak/Anastazija Vasiljeva (Ukr) 6:1, 6:1;
Sofia Arvidsson/Johanna Larsson (Šve) : Anne Keothavong/Anna Smith (VBr) 6:1, 6:4;
Eleni Danilidu/Jasmin Woehr (Grč/Nem/4)
: Maria Fernanda Alves/Nicole Clerico (Bra/Ita) 6:3, 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.