Polovični uspeh Slovencev v Beogradu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V prvem kolu turnirja v Beogradu sta nastopila dva Slovenca, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič. Prvi je ugnal Martina Klizana in ga v drugem kolu čaka David Nalbandian, drugi pa je klonil proti Antoniu Veiću. Na Portugalskem se je v drugo kolo prebila Polona Hercog.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je hitro končal nastope na turnirju ATP v Beogradu z nagradnim skladom 418.700 evrov. V 1. kolu ga je namreč po dobri uri in desetih minutah igre gladko, dvakrat s po 6:1, izločil hrvaški kvalifikant Antonio Veić. V srbski prestolnici je bil danes uspešnejši Aljaž Bedene, ki je napredoval v 2. kolo.

Za razliko od Kavčiča pa je Bedene uspešno začel nastope na glavnem delu turnirja, kamor se je prebil skozi kvalifikacije. Bedene je namreč v 1. kolu s 6:4 in 7:6 (6) gladko premagal Slovaka Martina Klizana.

V drugem kolu se bo 22-letni Ljubljančan pomeril z enim od asov svetovnega tenisa, 4. nosilcem turnirja Argentincem Davidom Nalbandianom.

Hercogova uspešna na Portugalskem

Mariborčanka Polona Hercog, deveta nosilka teniškega turnirja WTA v portugalskem Estorilu z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev, je v prvem krogu gladko s 6:0 in 6:3 po uri in petih minutah igre odpravila Avstrijko Tamiro Paszek, nekdanjo zmagovalko portoroškega turnirja, odprtega prvenstva Slovenije v tenisu (2006).

V drugem kolu bo Hercogova lopar prekrižala s staro znanko, Španko Carlo Suarez Navarro.

"Prva tekma po nekoliko daljšem premoru je vedno težka. Poskusila sem se osredotočiti na sebe in na taktiko, v prvem nizu sem odigrala zelo napadalno in pošiljala nasprotnico iz kota v kot, odigrala sem tudi veliko skrajšanih žog zaradi mokrega terena. V drugem nizu je Paszkova začela malce bolj odločno in agresivno, tako da je bilo težje popolnoma nadzirati igro. V drugi polovici drugega niza mi je ponovno uspelo prevzeti vodstvo in ga obdržati do konca," je iz Estorila sporočila najboljša slovenska teniška igralka.

Beograd, ATP, 1. kolo:

Antonio Veić (Hrv) : Blaž Kavčič (Slo) 6:1, 6:1
Aljaž Bedene (Slo) : Martin Klizan (Slk) 6:4, 7:6 (6)

Estoril, WTA, 1. kolo:

Polona Hercog (Slo/9) : Tamira Paszek (Avt) 6:0, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.