Pomemben dan za slovensko izbrano vrsto

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 po slovenskem času igrala osmo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V Belfastu se bo merila s Severno Irsko. Ob dejstvu, da so blizu uvrstitvi na zaključni turnir, v slovenskem taboru znova napovedujejo lov na tri točke.
Oglej si celoten članek

Če bi izbrancem Matjaža Keka sploh prvič uspelo zmagati v Belfastu, bi to pomenilo, da bi imeli v skupini H 19 točk in da bi jih od želenega nastopa v Nemčiji ločili še dve točki, ki bi jih morali iskati v gosteh pri Danski in doma proti Kazahstanu.

Pri gostiteljih ne bo kaznovanega Paddyja McNaira, prav tako so domači brez možnosti v skupini, ampak na to ne gre računati, opozarja Kek in poudarja osredotočenost. Selektorja veseli tudi dejstvo, da nimajo težav s poškodbami.

Slovenija, 59. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, je Severno Irsko, ki je 74., v teh kvalifikacijah v Ljubljani odpravila s 4:2, sicer pa je z njo odigrala še pet tekem, na teh ima še eno zmago, en neodločen izid in tri poraze.

Tekmo v Belfastu bodo sodili Romuni Istvan Kovacs, Vasile Florin Marinescu in Ovidiu Artene. Še pred tekmo Slovenije bodo oči ljubiteljev nogometa uperjene proti tekmi Finska - Kazahstan (18.00). V primeru remija teh dveh reprezentanc in kasnejše zmage Slovenije, bi bila Slovenija z nogo in pol že na Euru 2023. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:50 17. Oktober 2023.

    Kaj bo, kaj bo, če nič ne bo..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.