Ponoviti lanski uspeh

Foto: Žurnal24 Če boste želeli videti vragolije Kobeja Bryanta v živo, boste morali oktobra "sk
Los Angeles Lakers so aktualni prvaki lige NBA. Večjih sprememb v ekipi ni bilo. Bryant in druščina si želijo letos na svoje prste natakniti nov prstan. Kdo jih lahko ustavi?
Oglej si celoten članek

Po osvojenem naslovu prvaka lige NBA je bil načrt šampionske ekipe LA Lakers preprost. Ponoviti lanske predstave, obenem pa delati na napredku Trevorja Arize in Andrewa Bynuma, ki bi v prihajajočih sezonah lahko razbremenila odličnega Kobeja Bryanta.

Toda Ariza se je kasneje odločil, da zapusti moštvo. Lakersi se s tem niso preveč obremenjevali, saj so se, v zameno za Arizo, ki je odšel v Houston, okrepili z Ronom Artestom, s katerim so podpisali petletno pogodbo, vredno 33 milijonov dolarjev. Artest, znan po pretepaških in provokativnih vložkih, je novim delodajalcem obljubil, da se bo obnašal čim bolj primerno. Poleg pretepaških lastnosti je Artest poznan tudi kot eden izmed najboljših obrambnih igralcev lige NBA.

Artesta so v LA pripeljali načrtno. S tem so želeli razbremeniti delo Bryanta v obrambi, saj je v prejšnjih sezonah moral pokrivati nasprotnike kot so Paul Pierce, Ray Allen in podobni, zato je veliko energije porabil tudi za obrambo. Letos bo lahko še bolje izkoristil svoje napadalne sposobnosti.

Lamar Odom je podpisal novo pogodbo z Lakersi. Kot pravi, ima na rokah prostora za več kot en sam prstan. "Če lahko osvojimo šest, sedem, osem, devet ali deset naslovov prvaka, potem želim biti del tega."

Pau Gasol in Bynum bosta pod košem ključna igralca Lakersov, ki bosta lovila podaje Bryanta in poskušala doseči čim več lahkih košev. Gasol je lansko sezono povprečno dosegal 18,9 točke, 9,6 skoka in 3,5 podaje v rednem delu sezone. Poleg dobre igre pod košem ima Gasol tudi mehko roko, kar nasprotnikom povzroča veliko preglavic pri pokrivanju najboljšega igralca letošnjega evropskega prvenstva v Varšavi.

Glavno besedo bo tudi v letošnji sezoni imel Bryant, ki se je po lanski dolgi sezoni lahko odpočil. Povprečno je v finalni seriji dosegal 32,4 točke. Pomembno vlogo bosta imela tudi organizatorja igre. Veteran Derek Fisher in Jordan Farmar. Oba sta imela sicer povprečni sezoni, a se je Fisher izkazal v finalu proti Magicom, ko je zadeval trojke v serijah.

Saša Vujačič s klopi včasih lahko nadomesti ključne igralce, čeprav v lanskem finalu ni dosegel niti točke.

Vroče vprašanje:
Lahko Phil Jackson iz Rona Artesta potegne najboljše?
Artesta v ospredje postavlja njegov sloves po neumnostih, prav tako pa tudi njegovo žilavost v obrambi in vsestranskost v napadu. Jackson je znan po krotitvi težavnih igralcev in ne gre verjeti, da bi Artest povzročal veliko problemov v L. A., vsaj ne pod nadzorom Jacksona in Bryanta. Pravi izziv bo opazovati, kako bo Artest igral v obrambi. Odnos, pristop in kemija ne bodo predstavljali problema, zagotavljanje Artestove igre v skladu z napadalnim scenarijem Lakersov pa bi ga lahko.

Pozor na novinca: Novincev ni!
Lakersi so se letos odrekli novincem, saj so prodali pravice tako Toneya Douglasa (Knicks) kot Patricka Beverleya (Heat). Center Chinemelu Elonu pa se je odločil za igranje v španski ligi.

Prišli: Ron Artest (Houston)

Odšli: Trevor Ariza (Houston), Sun Yue

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.