Ponudba Barçe: 32 milijonov evrov za Marquinhosa

Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona bo morala očitno opustiti dvorjenje Thiagu Silvi, ki ga bogati Paris Saint-Germain noče prodati. Na radarju Kataloncev je zdaj še en Brazilec, član AS Rome Marquinhos.
Oglej si celoten članek

Le čudež bi lahko Barceloni omogočil prihod Thiaga Silve, ki ga lokalni mediji omenjajo kot prvi izbor trenerja Tita Vilanove. Brazilskega kapetana in enega najboljših igralcev nedavnega pokala konfederacij pa njegov klub Paris Saint-Germain po zgolj eni sezoni seveda ne namerava prodati, potem ko so AC Milanu za njegov prihod odšteli več kot 40 milijonov evrov.

Katalonci bodo v mučnem iskanju pribočnika Gerardu Piquéju in Carlesu Puyolu očitno morali poseči po alternativah. Po tem, ko se je dolgo časa omenjal prihod branilca Borussie Dortmund Matsa Hummelsa, je zdaj glavni favorit član AS Rome, Brazilec Marquinhos.

Barca naj bi skpaj s PSG rimskemu klubu že ponudila 25 milijonov evrov, kar pa so italijanski prvoligaši zavrnili. Marquinhosa so v klub pripeljali za zgolj pet milijonov, njegova cena pa je po nekaj izjemno solidnih predstavah močno poskočila.

32 milijonov naj bi bilo dovolj

Po poročanju Sky Italie je Barcelona v Rim že poslala novo, izboljšano ponudbo, ki znaša 32 milijonov evrovTo naj bi bilo dovolj za prihod enega najobetavnejših branilcev na svetu. 

Marcos Aoás Corrêa, znan pod nadimkom Marquinhos, ima šele 19 let, v Serie A pa je ta komaj 180 centimetrov visoki osrednji branilec letos z Romo odigral svojo prvo sezono po prihodu v Evropo. V domovini je slabih deset let nastopal za Corinthians.

Illarramendi kmalu Realov, Alonso odhaja?

Novi obrazi kot po tekočem traku prihajajo tudi k največjemu rivali Barcelone, Real Madridu, pri katerih so že predstavili vezista Isca in branilca Daniela Carvajala. Tik pred potrditvijo prestopa je po poročanju dnevnika MARCA zdaj še vezist mlade španske reprezentance Asier Illarramendi.

Eden izmed zvezdnikov nedavnega evropskega prvenstva do 21 let, kjer je Španija ubranila naslov prvaka, je navduševal že v rednem delu sezone, ko je z Real Sociedadom osvojil četrto mesto in klubu z obal Atlantika zagotovil kvalifikacije za Ligo prvakov.

Angleški mediji špekulirajo, da bi lahko prihod Baska (ustni dogovor z Madridom naj bi že sklenil) za okrog 30 milijonov evrov usodno vplival tudi na prihodnost njegovega rojaka Xabija Alonsa, ki ga povezujejo z odhodom k Chelseaju in bivšemu trenerju Joséju Mourinhu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.