Poplave ne ogrožajo OI in SP

Foto: Žurnal24 Maracana je bila poplavljena, a so Brazilci večino vode že odstranili. (Foto: Re
Poplavljena sta bila stadion Maracana in telovadnica Maracanazinho, a iz Ria de Janeira sporočajo, da naravna nesreča ne bo ustavila priprav na nogometno SP 2014 in olimpijske igre 2016.
Oglej si celoten članek

Mednarodni olimpijski komite (MOK) se bo kmalu sestal z organizacijskim odborom olimpijskih iger v Riu de Janeiru 2016. Takoj ko se bodo umirile razmere v mestu, ki leta 2014 prireja tudi svetovno prvenstvo v nogometu, se bodo pogovorili o učinku hudega deževja na priprave za olimpijske igre, je pojasnil predstavnik MOK Andrew Mitchell. MOK je v sredo izrazil solidarnost z žrtvami poplav in zemeljskih plazov, ki so v Riu in okolici zahtevali več kot sto življenj. Kljub težavnim razmeram pa so v komiteju še vedno prepričani, da Rio ne bo imel težav z organizacijo iger na visoki ravni.

Tudi brazilski predsednik Lula da Silva je v torek izključil možnost, da bi z dežjem povezane težave ogrozile svetovno prvenstvo v nogometu ali olimpijske igre: "Ne dežuje vsak dan. Tudi potresi na Haitiju in v Čilu se ne zgodijo vsak dan. Običajno sta junij in julij (ko naj bi se dogajala omenjena športna dogodka) mirnejša. Rio je pripravljen, da bo gostil najboljše svetovno prvenstvo in olimpijske igre, kar jih je svet videl."

Vremenska nezgoda, ki je prizadela Rio de Janeiro, ni prizanesla niti športnim objektom. V ponedeljek je poplavilo telovadnico Maracanazinho, eno redkih olimpijskih prizorišč, ki pred igrami ne bodo potrebovala popolne prenove. Igrišče je utrpelo hudo škodo, neka ženska odbojkarska ekipa pa je morala ujeta prenočiti v telovadnici. Poplavljeni so bili tudi deli stadiona Maracana, zato je bilo prestavljeno sredino srečanje med Flamengom in Universidad de Chilom v tekmovanju Copa Libertadores.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.