Popoln kaos v režiji hrvaške sodnice

Foto: Profimedia marija čičak
Hrvaška sodnica si je privoščila veliko blamažo.
Oglej si celoten članek

Nenavaden prizor je zaznamoval obračun prvega kroga prestižnega teniškega turnirja serije Premier 5 v Dohi med Poljakinjo Agnieszko Radwansko in Nemko Mono Barthel.

Zasluge za to gredo hrvaški sodnici Mariji Čičak, ki je z napačnim točkovanjem poskrbela za veliko zmedo. 

Pisala se je sedma igra tretjega in odločilnega niza, ko je vsem prisotnim, kot kaže, popustila koncentracija.

Začelo se je s prvo točko, ki jo je na servis nasprotnice dobila Radwanska, glavna sodnica pa je vpisala točko v korist serverke (15:0). Nato je očitno prepoznala svojo napako in ob naslednji točki, ki je pripadla Barthelovi, oznanila izid 15:15. 

Pri tretji točki se je znova zapletlo. Barthelova je zgrešila forehand, torej je izid 15:30 v korist Radwanske, Čičakova pa je vpisala 30:15. Zanimivo je, da se tudi ob drugi napaki sodnice nihče ni zganil, ne igralki ne nadzornik obračuna.

Nemka je dobila še eno točko, sodnica pa je namesto izenačenja (30:30) vpisala izid 40:15. Neubranljiv servis je Barthelovi prinesel igro, kar sta obe igralki pospremili brez oporekanja.

Radwanska je nato s strani svoje ekipe očitno dobila informacijo o pravem izidu in začela protestirati. Vnela se je razprava, v kateri hrvaška sodnica ni imela pravih argumentov.

Teniški igralki sta se nato vrnili na igrišče in nadaljevali igro pri izidu 40:30. Radwanska je dobila sporno igro, na koncu pa tudi dvoboj z izidom 3:6, 6:3, 7:5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.