Popovich bo zamenjal Krzyzewskega

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriška košarkarska zveza je imenovala trenerja moške reprezentance za obdobje med letoma 2017 in 2020.
Oglej si celoten članek

Novi glavni trener ameriške reprezentance bo strateg San Antonia Gregg Popovich, na selektorskem položaju pa bo zamenjal Mika Krzyzewskega. "Coach K", kot Američani imenujejo trenerja univerze Duke, se bo po olimpijskih igrah prihodnje leto v Rio de Janeiru poslovil s tega položaja.

Šestinšestdesetletni Popovich je San Antonio popeljal do petih naslovov prvaka v severnoameriški ligi NBA, ameriška zveza pa pričakuje, da bo v tem triletnem obdobju svoje varovance popeljal do zlatih odličij na svetovnem prvenstvu na Kitajskem 2019 in poletnih olimpijskih igrah v Tokiu leto kasneje.

Popovichev predhodnik Krzyzewski je sijajno opravil svoje delo, od leta 2004 do danes je ZDA popeljal do 75 zmag, največja košarkarska velesila na svetu je pod njegovim vodstvom doživela le en poraz, v polfinalu svetovnega prvenstva na Japonskem 2006 je klonila proti Grčiji.

"Coach K" je osvojil dve olimpijski zlati odličji v Pekingu 2008 in Londonu 2012, dva naslova svetovnih prvakov v Turčiji 2010 in Španiji 2014, bron na Japonskem 2006, z univerzo Duke pa je še petkrat osvojil ameriško univerzitetno ligo NCAA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.