Popovichu vprašanje o Dončiću, sledilo je tole: Kako hudiča...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sloviti strateg govoril tudi o
Oglej si celoten članek

Legendarni ameriški trener Gregg Popovich, ki je med drugim na olimpijskih igrah v Tokiu ZDA popeljal do zlata, v NBA karieri pa je petkrat osvojl naslov prvaka, je že večkrat povedal, da občudije Luko Dončića. Tokrat je na vprašanje o njem odgovoril z dolgim monologom.

"Predstavljajte si, da bi bila Jugoslavija še skupaj in bi vsi ti fantje igrali za eno ekipo. To bi bilo noro. Saj veste, Slovenci, Hrvatje, Srbi, Hercegovci, vsi. To bi bilo kul! Luka me vseskozi spominja na to. Na to se spomnem vsakič, ko se pojavi kateri od igralcev s tega področja in postane dober. Ko pridejo v ligo NBA, ne gre za povprečne igralce. Če pridejo, potem so odlični," meni po zmagah tretji najuspešnejši trener v zgodovini lige, ki pa se bo verjetno že v tej prebil na prvo mesto pred Dona Nelsona (1335) in Lennyja Wilkinsa (1332).

"To me vrne v čase Vlada Divca, Žarka Paspalja, Tonija Kukoča in Dražena Petrovića ter vseh ostalih, ki so igrali v tistem obdobju. Nekako tako je bilo z Argentinci pred nekaj leti. To je prva misel, ki mi šine skozi glavo, ko me vprašate o Dončiću. Druga je: kako hudiča si lahko tako dober, a prihajaš iz tako majhne države? In vem, da se tega ni naučil na zunanjih igriščih, tako kot se to dogaja v New Yorku, Los Angelesu ali Chicagu. Morda je igral vsak dan, a konkurenca verjetno ni bila tako močna. Torej morate pohvaliti, nekaj kar v ZDA mnogokrat zanikamo, njihove programe, njihovo trenersko šolo. Gre za kakovost igre in za to, kar morajo dati skozi trenerji, da postanejo prav to. Gre za igralce, za to, kako so disciplinirani, kolikokrat in kako trdo vadijo, kako so resni."

"To je velika reč in v tem so dobri. Tu lahko najdemo njihove močne točke. Tu je tudi njihova splošna nakljonjenost do košarke. Na tem področju imajo tudi odlične rokometne ekipe, rokomet je malce podoben košarki. Verjetno je igral tudi kakšno različico rokometa. Vse skupaj je zelo zanimivo in čudovito za gledati. Na osebni ravni uživa v košarki, rad imam njegovo čustvenost. Včasih ga nekaj ujezi, drugič se bo prešerno semjal ob podaji ali trojki preko roke branilca."

"Preprosto je zabaven. Zabaven je, poleg tega, da je neverjeten igralec," je svoj govor zaključil Popovich. Ta je tudi po izgubljenem dvoboju, ki so ga Mavs dobili s 104:99, pristopil do Dončića in z njim v dobrem razpoloženju izmenjal nekaj besed.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.