Porabili 200 milijonov, nagnani iz Evrope

Foto: EPA Berlusconi dres AC Milan
Kupili 11 nogometašev, zapravili 200 milijonov - kaznovani!
Oglej si celoten članek

Italijanski nogometni velikan AC Milan v naslednjih dveh sezonah ne bo smel nastopati v evropskih nogometnih tekmovanjih zaradi kršenja finančnih pravil, so sporočili iz Evropske nogometne zveze (Uefa).

Zasedba iz lombardijske prestolnice je v minuli sezoni zasedla šesto mesto v italijanski serie A in si izborila nastop v evropski ligi, po odločitvi Uefe pa v njem ne bo nastopila.

AC Milan, ki je bil v svojih zlatih časih v lasti italijanskega milijarderja in nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, so aprila lani kupili kitajski vlagatelji za 740 milijonov evrov. Azijci so lani za nakup kar 11 nogometašev porabili skoraj 200 milijonov evrov za nakup novih igralcev in pri tem najeli posojilo od ameriškega investicijskega sklada, kar pa ni v skladu s finančnim "fair-playem".

Zasedba iz Milana ima pravico, da se pritoži na mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) v Lozani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.