Poraz, a zelo dobra igra

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Reuters Šišić Foto: Žurnal24 Radoslavljević Foto: Žurnal24 Dedić Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Sionko
Takšna je bila pot slovenskih nogometašev na SP 2010. V četrtem kolu v gosteh izgubili s Čehi. "Razočarani smo z rezultatom, toda ne s predstavo," je takrat rekel kapeten Robert Koren.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2010 15. oktobra 2008 v Teplicah izgubila proti Češki z 0:1. Nekaj mesecev prej bi češko zmago pospremili s pridevnikom pričakovana. A sodeč po igri predvsem v prvem polčasu tekme v Teplicah, bi razplet s slovenskega gledišča lahko bolje označili z zamujeno priložnostjo. Čehi so bili namreč daleč od stare slave, v uvodnih 45 minutah celo slabši tekmec. V drugem polčasu pa so izkoristili vrzel v slovenski obrambi in se na koncu zasluženo veselili težko priborjenih treh točk. Slovenski reprezentanti so bili v drugem delu podrejen tekmec, a že v prvem so zapravili nekaj priložnosti, ki so vendarle spomnile na dobre predstave z začetka teh kvalifikacij. Po dveh zmagah in remiju je torej prišel čas za prvi poraz v kvalifikacijah, sicer pa že četrti na četrtem medsebojnem dvoboju s Čehi.

"Razočaranje je ogromno. Ni problema izgubiti na Češkem, problem je način, na kakršen smo izgubili. Imeli smo lepe priložnosti, pa nismo zabili gola," je po porazu pripovedoval selektor Matjaž Kek. "Nismo bili dovolj skoncentrirani. Nekajkrat je manjkala zadnja podaja. Škoda. Večji del tekme smo igrali res dobro." Kapetan Robert Koren je vzrok za poraz našel: "V prvem polčasu smo igrali zelo kompaktno, ustvarili smo si priložnosti, iz katerih bi morali zadeti. V nadaljevanju smo popustili, predvsem je popustila koncentracija. Zadetek nas je presekal. Čehi so izredno dobra reprenzentanca, kaznovala je naše napake. Razočarani smo z rezultatom, toda ne s predstavo."

Kvalifikacije za SP 2010, 4. kolo:

Češka : Slovenija 1:0 (0:0)
Sionko (62)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.