Poraz bi lahko bil usoden

Foto: Žurnal24 Kapetan Tomaž Razingar je zabil drugi zadetek. (Foto: Dejan Mijović)
Slovenska hokejska reprezentanca je po trdem boju s Poljaki prišla do prve zmage na svetovnem prvenstvu divizije 1 v Ljubljani. Do končnega cilja – uvrstitve v eltino skupino – rise ločijo še štiri tekme.
Oglej si celoten članek
V nedeljo s Hrvati
Risi bodo z nastopi na svetovnem prvenstvu nadaljevali v nedeljo, ko se bodo ob 20. uri pomerili s Hrvati.

Prva tekma Slovenije na svetovnem prvenstvu divizje 1 (skupina B) proti Poljakom se je končala po željah vseh ljubiteljev najhitrejše moštvene igre na sončni strani Alp. A risi so do zmage s 3:2 prišli veliko težje, kot je marsikdo pričakoval. Poljaki, ki so imeli na tribunah tudi nekaj svojih navijačev, so se izkazali za trdega tekmeca. Tomaž Razingar in soigralci so se zmage veselili predvsem po zaslugi odlične prve tretjine, ko so dosegli vse tri zadetke. Ob zaključku bi Poljaki lahko prišli celo do izenačenja, saj so zadnjo minuto in pol igrali z igralcem več, vendar je obramba Slovenije vzdržala vse pritiske.

Igra je vedno lahko boljša. Vse ni bilo idealno, ampak pomembna je zmaga.
Tomaž Razingar

Risi so po prihodu z ledene ploskve praktično že pozabili srečanje proti Poljakom in misli že usmerili v nadaljevanje prvenstva. "Pokazali smo dobro igro v obrambi. Kljub manjšim napakam smo zadnjo tretjino odigrali dobro in Poljakom nismo dovolili zadetka. Na koncu bi lahko tudi sam zadel prazno mrežo, ampak važno je, da smo zmagali. To tekmo smo že pozabili in smo z mislimi že na tekmi s Hrvaško,“ je po tekmi razmišljal napadalec Andrej Hebar in dodal, da je prva zmaga zelo pomembna tudi za samozavest pred nadaljevanjem prvenstva. "Vesel sem, da smo zmagali, saj bi poraz s Poljsko lahko pomenil že konec SP, saj je naš cilj jasen, vrnitev v skupino A. Poljaki so se izkazali za težkega nasprotnika. Ponavadi nas je v zadnji tretjini zmanjkalo, tokrat pa smo tekmo mirno pripeljali do konca. Tisti pritisk, ki je bil na začetku prisoten pa ga ni več,“ pa je srečanje proti Poljakom ocenil kapetan Razingar in dodal, da bi igra lahko bila tudi boljša: "Igra je vedno lahko boljša. Vse ni bilo idealno, ampak pomembna je zmaga,“ je povedal Razingar, ki je bil izbran za najboljšega igralca v ekipi Slovenije.

Nesrečni Poljaki
Poljaki po porazu niso skrivali razočranja. "Čestitam tekmecem, rad pa bi povedal, da smo nesrečni zaradi poraza. Igrali smo zelo dobro, prepričan sem, da smo bili boljši tekmec, a dobili smo nesrečen gol. Toda turnir se je šele začel in vesel sem, da smo se na prvi tekmi pokazali v tako lepi luči," je po tekmi razlagal Wiktor Pysz, selektor Poljske. Igralec Marian Csorich pa je za odločilni trenutek srečanja označil zadetek Žige Pavlina 11 sekund pred koncem prve tretjine in dodal: "Imeli smo veliko priložnosti, a nismo zadeli. Naša ekipa nima izkušenj, veliko igralcev je prvič na tako velikem tekmovanju, a smo se izkazali z dobro igro."

Poljaki bodo vsem povzročali težave
Velik delež je k zmagi pristavil tudi vratar Andrej Hočevar, ki je dobil prednost pred Robertom Kristanom. "Poljaki so se izkazali za trdega nasprotnika. Na tem turnirju bodo zagotovo prav vsem reprezentancam povzročali velike težave. Mi smo lahko zadovoljni z zmago, čeprav smo imeli nekaj težav. Ampak to je tudi pozitivno, da smo kljub težavam tekmo rešili v svojo korist,“ je po tekmi razpredal Hočevar, ki je ubranil 32 strelov. Hočevarja je pohvalil tudi njegov soigralec Jan Muršak: "Andrej je zelo dobro branil. Imel je nekaj izvrstnih obramb. Gola, ki jih je dobil nista bila po njegovi napaki.

Morajo se še uigrati
Napadalna trojka Jan Muršak ter David in Marcel Rodman bi zagotovo morala biti eden najmočnejših slovenskih adutov na prvenstvu. Na prvi tekmi omejena trojica še ni povsem upravičila svoj sloves. Razlog se zagotovo skriva tudi v neuigranosti, kar je potrdil tudi Muršak, ki je debitant v slovenski izbrani vrsti: "S svojo igro sem kar zadovoljen. Te tekme se zelo razlikujejo od tistih v Severni Ameriki, a menim, da bo iz tekme v tekmo boljše. Brata Rodman sta odlična igralca in z veseljem igram z njima. Kot pa sem že omenil nismo še povsem uigrani. Iz tekme v tekmo bo boljše. Prepričan sem, da bomo na odločilni tekmi proti Madžarski povsem uigrani.“ Tudi Marcel se je strinjal, da bodo potrebovali še nekaj časa, da bodo povsem uigrani: "Po prvi tretjini sva se šalila, da se bomo ujeli ravno do konca turnirja. Zagotovo sva z bratom zadovoljna z njim. Potrebno pa je dobiti tisti občutek, kdaj in kako se v določeni situaciji obrne,“ je dejal Marcel in nekaj besed namenil še srečanju proti Poljakom: "Če bi danes izgubili bi bilo vse drugače, toda vsaka naslednja tekma bo še bolj pomembna. Na koncu bomo potrebovali pet zmag in vsaka naslednja je odločilna."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.