Poraz Čehov in Rusov

Foto: EPA
Foto: EPA
Ponedeljek je na svetovnem prvenstvu v hokeju na Češkem prinesel dva velika derbija: v Ostravi so svetovni prvaki Rusi morali priznati premoč Američanom z 2:4, v Pragi pa so se pomerili domačini Čehi in Kanadčani, slednji so bili boljši s 6:3.
Oglej si celoten članek

Rusija je za uvod v veliki obračun z Američani premagala Slovenijo, a na nezadovoljstvo selektorja Olega Znaroka prejela preveč golov. Ruski strateg ni mogel biti posebej zadovoljen niti po dvoboju z ZDA, saj je njegova ekipa doživela zaslužen poraz s čvrstimi in borbenimi Američani.

Le v uvodnih minutah so imeli Rusi premoč, ki pa je niso kronali z zadetki. Zato pa so hokejisti iz ZDA uspešno izkoriščali svoje, predvsem pa kaznovali napake Rusov, vratarja Sergeja Bobrovskega pri prvem in nezbranost obrambe pri tretjem, ko so Američani ukradli plošček v ruski obrambni tretjini. Gol upanja je nato dosegel Sergej Plotnikov, toda Američani so v zadnji minuti z zadetkom na prazen gol utišali polno dvorano ruskih navijačev in slavili s 4:2.

Na tekmi v Pragi so Čehi pričakovali spektakel. Pomerili sta se domača ekipa in Kanada, ki je v prejšnjem krogu nagnala strah v kosti tekmecem z zmago 10:0 proti Nemčiji. Takšne razlike tokrat ni bilo, vseeno pa so bili prireditelji prvenstva zelo razočarani. Kanadčani niso dovolili Čehom, da bi pomislili na preobrat, potem ko so v 35. minuti izničili zaostanek in je bil izid 2:2. Že v 42. minuti je bilo po novih kanadskih golih 4:2, razlika je do konca še narasla, piko na i pa je postavil Sidney Crosby. Kanček upanja je sicer vzbudil gol Vladimirja Sobotke, a so Kanadčani takoj odgovorili z golom na prazna vrata.

V ozadju sta bili danes preostali tekmi. Finci so v Ostravi po zadržanem začetku dosegli drugo zaporedno zmago, Norveška je padla s 5:0, ko so Finci sredi tekme dosegli dva gola ob zaporednih izključitvah tekmecev. V Pragi pa so Švedi, potem ko so v nedeljo odpihnili Avstrijce, danes zlahka odpravili še Latvijce, na koncu je bilo na semaforju kar 8:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.