Poraz in zmaga v končnici

Foto: Žurnal24 helios_sad
Sedmo kolo lige NLB je postreglo z dvema napetima končnicama. Helios je zmago v domači dvorani izgubil v zadnji minuti, skoraj nemogoče pa je po večjem zaostanku uspelo Slovanu.
Oglej si celoten članek
 

Liga NLB

C. zvezda : Split CO 86:79
Helios : FMP 85:88
G. Slovan
: Vojvodina 88:87
Hemofarm : Partizan 76:79*
* po podaljšku

V sedmem kolu lige NLB je v goste k Heliosu v Domžale prišel še en težek nasprotnik, FMP , za katerega pa so v domžalskem taboru pred tekmo napovedovali, da ni nepremagljiv. Kljub težavam s poškodovanimi igralci so se Domžalčani tesno približali tako želeni zmago. Skozi celo tekmo so držali korak z nasprotniki, v napeti končnici pa jim je malo zmanjkalo do končnega slavja. Košarkarji FMP so bili boljši z 88:85 (25:22, 46:48, 69:68). Najboljši strelec pri gostih je bil Bojan Krstović s 25 točkami, najboljši strelec na tekmi pa je bil domžalski Robert Troha s 26 točkami.


Enique Clemons je Geoplinu Slovanu priigral drugo letošnjo zmago. © ABA

 
V soboto je domača tekma v ligi NLB čakala tudi košarkarje Geoplina Slovana , ki so gostili ekipo Vojvodine . Čeprav naj bi od slovenskih ekip prav plinarji v tem kolu imeli najlažjega nasprotnika, so se ljubljanski košarkarji morali precej potruditi za zmago, za kar je bil deloma kriv tudi slab skok Slovana pod košema. Plinarji so večji del tekme zaostajali za gosti, v zaključku pa jim je uspel preobrat. Tesna zmaga z 88:87 (18:27, 39:46, 60:67) proti Vojvodini plinarjev kljub vsemu še ni povsem odlepila z repa lestvice. Sicer pa se je pri Slovanu znova izkazal Enique Clemons , ki je bil z 28 točkami najboljši strelec Slovana, z natančno izvajanimi prostimi meti v zadnji minuti pa je Slovanu prinesel drugo letošnjo zmago v ligi NLB. Pri Vojvodini je Vladimir Golubović dal 21 točk.

Union Olimpija v nedeljo gostuje pri Budućnosti , poleg te tekme bosta v nedeljo odigrani še tekmi med Cibono in Širokim ter Zadrom in Zagrebom CO .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.