Poraz najboljše ekipe rednega dela

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Prvaki severnoameriške hokejske lige Pittsburgh Penguins uspešno nadaljujejo nastope v končnici.
Oglej si celoten članek

Prvo tekmo dvoboja drugega kroga vzhoda proti Washington Capitals so v gosteh Pingvini namreč dobili s 3:2. V vzhodni konferenci so dobro začeli še Ottawa Senators, ki so prvo tekmo konferenčnega polfinala proti New York Rangers dobili z 2:1.

V Washingtonu je bil prvo ime tekme Sidney Crosby, ki je za zmagovalce prispeval dva gola. Oba je dosegel v prvih 64 sekundah druge tretjine, ki so jo gosti dobili z 2:1. V zadnji tretjini je zmago pingvinom prinesel Nick Bonino. V tem delu igre so domači, pri katerih sta zadetka dosegla Aleksander Ovečkin in Jevgenij Kuznjecov, pritiskali proti vratom gostov, v katerih pa se je z nekaj izvrstnimi obrambami izkazal Marc-Andre Fleury. V zadnjih 20 minutah je Fleury zbral 15 od svojih 32 obramb.

Crosby je lani v celotni seriji proti Washingtonu zbral vsega dve točki, tokrat je le na eni tekmi izenačil lanski točkovni izkupiček. "Tako pač je včasih. Nekaj časa lahko ne dosežeš zadetka, potem pa jih kar naenkrat kopico," je po tekmi povedal Crosby. Druga tekma bo na sporedu v noči na nedeljo prav tako v Washingtonu.

V Ottawi pa so domači unovčili prednost domačega ledu in povedli z 1:0 v zmagah (ekipe igrajo na štiri zmage). Odločilni gol je 4:11 minute pred koncem tekme dosegel branilec Erik Karlsson, čigar prvi strel je kapetan Newyorčanov Ryan McDonagh (edini strelec pri gostih) še blokiral, drugega pa ne več.

"Takšne zadetke je vedno lepo dosegati. Mislim pa, da smo si zaslužili zmagoviti gol, saj smo proti njihovi mreži sprožili številne strele," je dejal kapetan domačih Karlsson, ki je zadel z zadnjim, 43. strelom Ottawe proti Henriku Lundqvistu (41 obramb). Druga tekma bo v noči na nedeljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.