Poraz os v Zagrebu

Foto: RK Gorenje Velenje / Goran Vadlja Kamenjašević
Foto: RK Gorenje Velenje / Goran Vadlja Kamenjašević
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 3. krogu regionalne lige Seha v gosteh izgubili proti PPD Zagrebu z 21:28 (7:13).
Oglej si celoten članek

Po dveh krogih lige Seha in s tem tudi dveh domačih tekmah v novi sezoni so velenjski rokometaši prvič gostovali. A ose so iz hrvaške prestolnice proti Velenju odšle s prvim porazom. Gostitelji, ki so v do danes dveh tekmah prav tako vknjižili zmago in poraz, so bili pretrd oreh. Prvi strelec domačih je bil Stipe Mandalinić z devetimi goli, v velenjski vrsti jih je Rok Golčar dosegel šest, enega manj pa Vid Levc.

Slovenski selektor Veselin Vujović je pred sezono v Zagreb sicer pripeljal tri slovenske rokometaše (Matevž Skok, David Miklavčič in Darko Cingesar), ki so v preteklosti nosili tudi dres velenjskega črno-rumenega kluba.

Aktualni hrvaški prvaki iz Zagreba so že v prvem polčasu pokazali, da so boljši nasprotnik, na odmor so varovanci slovenskega selektorja Veselina Vujovića odšli s šestimi goli prednosti.

Tudi drugi polčas na igrišču ni premešal kart, čeprav so se igralci Marka Šibile približali na štiri gole zaostanka (11:15), pa so Zagrebčani nato znova pritisnili na plin, v 22. minuti vodili že s plus 9 (24:15) in se na koncu veselili druge zmage v sezoni. Velenjčani ostajajo pri eni zmagi in treh točkah. Doslej so premagali Nexe iz Našic, ter izgubili proti Celju. Zagrebčani so premagali Nexe in tokrat Velenje ter izgubili proti Vardarju.

V naslednjem krogu Gorenje Velenje 28. septembra čaka gostovanje pri Vardarju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.