Poraz proti neposrednemu tekmecu

Foto: twitter RK Celje Piv. Laško Celje PL
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 2. krogu skupinskega dela evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti danskemu Aalborgu s 30:32 (13:15).
Oglej si celoten članek

Celjska ekipa je v Hamletovo deželo prišla z željo po zmagi, a je ostala brez nje. Danski prvak je bil zanjo navkljub obetavnemu začetku prevelik zalogaj, celjska zasedba pa je po uvodnem porazu na domačem igrišču proti madžarskemu Veszpremu še drugič zaporedoma ostala praznih rok v elitni skupini lige prvakov. V prihodnjem krogu bo v soboto, 30. septembra, gostila poljsko ekipo Vive Kielce, kjer igrajo trije slovenski rokometaši: Uroš Zorman, Dean Bombač in Blaž Janc.

Celjani so navkljub nekaterim manjšim napakam v napadu dobro odprli dvoboj na Danskem. Sprva je njihova igra v napadu slonela na Žigi Mlakarju, ki je prispeval uvodne tri gole za Celjane, ko so pravo delovno temperaturo dosegli tudi njegovi soigralci, pa so v 12. minuti povedli s 7:3. Lepa prednost je bila posledica tudi dobre in zavzete igre Celjanov v obrambi, dodatno sigurnost pa so jim vlile tudi obrambe vratarja Urbana Lesjaka.

V 12. minuti je danska zasedba zahtevala minuto odmora, a ta še naprej ni našla ustreznih rešitev za poletno igro slovenske ekipe, predvsem za silno razpoloženega in učinkovitega Mlakarja, ki je v uvodnih trinajstih minutah dosegel kar šest od skupno osmih celjskih golov za vodstvo z 8:4. Njihova prevlada se je končala po verižnih izključitvah Matica Suholežnika in Boruta Mačkovška, gostitelji so v tem obdobju naredili delni izid 3:0 in se gostom v 17. minuti približali na gol zaostanka (7:8).

Kar šestminutni celjski strelski post je v 19. minuti prekinil Gal Marguč, po obdobju izenačene igre pa je bila zasedba iz mesta ob Savinji v 25. minuti ujeta (11:11). Le minuto kasneje je prvič na tekmi zaostala (11:12), potem ko ni mogla zaustaviti bliskovitih nasprotnih napadov tekaško izjemno sposobnih Dancev, ki so v končnici povsem zagospodarili na igrišču in prvo polovico tekme končali s prednostjo dveh golov (15:13).

Celjani so dobro odprli drugo polovico tekme in v 35. minuti zaostanek dveh golov spremenili v vodstvo s 16:15. Z dobro igro v obrambi so povsem onemogočili danske rokometaše, ki so prvi gol dosegli šele v šesti minuti nadaljevanja, vmes pa je posredoval tudi njihov trener Aron Kristjansson in zahteval minuto odmora.

V prvi polovici prvega polčasa je bila tekma povsem odprta, slovenski prvaki so vseskozi dihali za ovratnik domači zasedbi, v 43. minuti pa so malenkostno popustili in zaostali za dva gola (21:23). Celjski strateg Branko Tamše je nemudoma zahteval minuto odmora, a ta sprva ni spremenila razmerja moči na igrišču, Aalborg je v 44. minuti prvič na dvoboju povedel za tri gole (24:21).

A slovenski prvak se ni predal, v 50. minuti se je znova približali na gol zaostanka (26:27), v nadaljevanju pa zaigral še bolj udarno in v 55. minuti po golu Suholežnika izenačil na 28:28. Robustni krožni napadalec je v naslednji obrambni akciji prejel rdeči karton po tretji dvominutni izključitvi, Danci pa so gostom v 58. minuti znova ušli na dva gola razlike(31:29), tega primanjkljaja pa v izdihljajih tekme Celjani niso več zmogli nadoknaditi. Dobro minuto pred koncem je Mlakar znižal na 30:31, zadnji žebelj v celjsko krsto pa je zabil Jesper Pedersen.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Mlakar, ki je dosegel kar 14 golov, drugi najboljši strelec pa je bil Marguč s štirimi zadetki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.