Poraz utrujenih Kraljev

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar je po 65 tekmah zbral že 62 točk. S tem je izboljšal lanskoletno be
V četrtek je bilo odigranih deset srečanj v ligi NHL. Anže Kopitar, tokrat brez točke, je z Los Angelesom gostoval v Dallasu in izgubil z 1:4. V Tampi, kjer je padlo petnajst zadetkov, so se veselili gostje.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Boston : New Jersey 1:3
NY Islanders : Phoenix 3:2
Philadephia : Montreal 1:4
Pittsburgh : Ottawa 1:4
Tampa Bay : Calgary 6:9
Detroit : Edmonton 3:4
Nashville : Colorado 1:2
St. Louis : Florida 0:1
Dallas : Los Angeles 4:1
San Jose : Vancouver 5:2

Trener Dallas Starsov Dave Tippett je še drugič zapored v isti napad uvrstil trojico Mike Ribeiro , Antti Miettinen ter Brenden Morrow in še drugič se mu je to obrestovalo, saj so na dveh tekmah skupaj dosegli štirinajst točk. Z rezultatom 4:1 so tokrat nadigrali Los Angeles Kingse . Prva zvezda večera je bil z dvema zadetkoma in dvema asistencama Ribeiro, gol in dve podaji je dodal Miettinen, četrti gol in četrto podajo pa Morrow. To je že enajsta zmaga Zvezd nad Kralji v zadnjih trinajstih dvobojih. Še več: Dallas je na teh trinajstih srečanjih dosegel 48 zadetkov, prejel pa jih je 26. Častni zadetek za Los Angeles je v zadnji tretjini zabil Tom Preissing . "Prav to, navdih v napadu, smo potrebovali. Ta napad se res odlično dopolnjuje. Odlično so organizirali igro. A želimo, da se še kdo vključi in konkurira veteranom, ki so prevzeli vajeti v svoje roke," je po srečanju učinek trojice Ribeiro, Miettinen in Morrow komentiral njihov trener Tippett. Anžetu Kopitarju in soigralcem se je verjetno poznala utrujenost, saj so odigrali tretjo tekmo v štirih večerih. Anže je igral 22 minut, enkrat je streljal na gol, trikrat pa mimo.

Miikka Kiprusoff (Calgary) © Reuters

 
Na Floridi so na svoj račun prišli gledalci, ki so videli kar petnajst zadetkov, a kaj ko so njihovi ljubljenci Tampa Bay Lightningi proti Calgary Flamesom izgubili z rezultatom 6:9. Po navadi zelo zanesljivi vratar kanadske ekipe Miikka Kiprusoff je tokrat sicer prejel šest zadetkov, a je njegov slab večer zasenčila izjemna igra napadalcev njegove ekipe. Jarome Iginla in Kristian Huselius sta zadela vsak po trikrat. Že po prvi tretjini je bil rezultat 4:3 za Calgary, toda po drugi tretjini ni bilo še nič odločeno (5:5). V odločilni tretjini pa se je razigral Iginla, dosegel svoje tri zadetke, v zadnji minuti pa je zmago 9:6 potrdil Nolan Owen . "Takšna tekma ni sanjska za vratarja, a tudi takšne nore tekme je treba zmagati. Treba je garati do zadnje minute. Ob koncu večera sta pomembni le dve osvojeni točki in s tem moraš biti zadovoljen," je svoje misli strnil Kiprusoff.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.