Veliki derbi znova brez zmagovalca

Foto: Profimedia Martin Kramarič
Maribor in Olimpija sta se v Ljudskem vrtu razšla z remijem 1:1 (1:0)
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so že več kot tri leta neporaženi v Ljudskem vrtu. Tokrat je sprva bolje kazalo Mariboru, a v 75. minuti je za točko zeleno-belih s četrtim zadetkom sezone poskrbel Đorđe Ivanović, ki je po novem tudi vodilni strelec lige. Maribor, ki je tri tekme brez zmage, in Olimpija sta po novem na tretjem in četrtem mestu na lestvici, za vodilno Muro zaostajata štiri točke.

Mauro Camoranesi, ki danes praznuje 44. rojstni dan, je v mariborski ekipi znova poskrbel za precej sprememb, Ilija Martinović je doživel svoj debi v vijoličnem dresu, Rok Kronaveter je začel v prvi postavi, igralni sistem pa spremenil v 3-4-3. Tokrat so zunaj ekipe ostali Kenan Pirić, Mitja Viler, Aljoša Matko in Rene Mihelič. Pri Olimpiji pa so vztrajali pri postavi s prejšnje tekme, ni pa bilo Endrija Čekičija, ki naj bi kmalu zapustil Ljubljano.

Bolje so začeli Štajerci, ki so petkrat v uvodni minutah poskušali s streli, a so bili ti dokaj nenevarni. Pozneje so tudi Ljubljančani prišli do nekaj zaključnih strelov, ki prav tako niso resneje ogrozili Ažbeta Juga.

V 30. minuti pa so povedli Štajerci, ko je po desni strani po podaji Denisa Klinarja v kazenski prostor gostov prišel Jasmin Mešanović in žogo poslal pod prečko ob bližnji vratnici.

Pozneje je spet Olimpija prišla do nekaj strelov prek Timija Maxa Elšnika, Ivanovića in Radivoja Bosića, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo izida. Dino Skender je ob polčasu v igro poslal Anteja Vukušića in novinca Luko Marina, v 55. minuti pa je znova poskusil Elšnik, vendar nenatančno.

V 69. minuti je proti ljubljanskim vratom znova sprožil Mešanović, a je bil Žiga Frelih zbran, tako kot ob prostem strelu Kronavetra v 71. minuti. Štiri minute pozneje pa je Ivanović izenačil, potem ko je do žoge prišel malce na levi strani kazenskega prostora in jo ob prvi vratnici poslal v mrežo za končnih 1:1.

"Malce bolj sem zadovoljen z igro, napredek je. Je pa to neodločen remi z grenkim priokusom. Čaka nas še veliko dela," je po tekmi za Planet TV povedal Camoranesi, medtem ko je Skender, strateg Olimpije, dejal: "Fantje so na igrišču naredili vse, kar smo se dogovorili. Gol smo dobili zaradi napake, a smo potem šli po izenačenje in zmago., Mislim, da smo zasluženo izenačili in bili boljši v polju. Remi ni slab, ampak smo si želeli več."

Poraz vodilne ekipe prvenstva

Nogometaši ljubljanskega Brava so premagali Muro z 2:1 (1:1).Varovanci Dejana Grabića so na zadnjih treh ligaških tekmah iztržili zgolj točko, tokrat pa so ugnali kar vodilno ekipo lige, ki je doživela prvi poraz. Kljub temu so črno-beli ostali na vrhu lestvice, Ljubljančani pa so se vsaj začasno prebili na drugo mesto po svoji tretji zmagi.

Prvi polčas v Ljubljani je ponudil precej razburljivih dogodkov, obe ekipi sta si priigrali kar nekaj priložnosti, obe pa sta tudi dosegli po en zadetek. Povedli so gosti v 16. minuti, ko je Luka Bobičanec ob visokem pritisku Brava stekel v protinapad, prišel v kazenski prostor in matiral Igorja Vekića.

Bravo je zasluženo izenačil v 44. minuti, ko je unovčil pritisk proti Murin vratom. Mustafa Nukić je najprej poskušal, a se je žoga nato odbila do Martina Kramariča, ki jo je v kazenskem prostoru poslal v mrežo.

Foto: Profimedia Martin Kramarič

Sicer pa je imel pri domačih tri lepe priložnosti Michele Šego, v 10. minuti je le za malo zgrešil s strelom z glavo, v 22. je bil sam pred Obradovićem, a znova zgrešil cilj, v 40. pa je Murin vratar obranil njegov poskus iz bližine.

Pri domačih sta bila nevarna tudi poskusa Davida Brekala in Sandija Ogrinca v 25. in 41. minuti, pri gostih pa velja omeniti še poskusa Andrije Filipovića v 10. in Bobičanca v 29. minuti. Posebej po slednjem poskusu od daleč se je moral Vekić izkazati.

Bravov vratar je dobro posredoval tudi v 51. minuti po strelu Tomija Horvata, v 66. pa je najprej Obradović o obranil strel Luke Žinka z glavo iz bližine, v nadaljevanju akcije pa je nato po podaji z leve strani na drugi vratnici z glavo v mrežo žogo poslal Vanja Drkušić.

Trener Mure Ante Šimundža je poskusil z menjavami poskrbeti za preobrat, a vse skupaj ni dalo želenih sadov, tako da so se domači veselili velikih treh točk.

Prvaki zabeležili drugo zmago

Državni prvaki iz Celja so pred časom ostali brez prvega strelca minule sezone Daria Vizingerja, danes pa še brez najboljšega igralca in kapetana Mitje Lotriča, ki je odšel v nemško drugo ligo k Würzburgu. Kljub temu pa so izbranci Dušana Kosića, ki je med tednom dobil v kader Jona Šporna, Maja Roriča, Mirka Milikića in Bradleyja Martisa, prišli do zmage proti ekipi, ki je pred tem krogom zasedala drugo mesto, danes pa tekmo končala z dvema igralcema manj.

Celjani so tekmo začeli podjetneje in povedli v 19. minuti, ko sta sežansko obrambo izigrala Nino Pungaršek in Filip Dangubić. Slednji je v kazenskem prostoru prišel do strela in premagal Jana Koprivca v vratih Tabora.

Vratar gostov pa se je izkazal v 23. minuti, ko je Dangubić stekel v protinapad, oddal na svojo desno do samega Luke Kerina, ta pa je nato izgubil dvoboj ena na ena s Koprivcem. Kerin je bil v 34. minuti še premalo natančen z diagonalnim strelom z desne strani.

Čeprav Sežančani dotlej niso bili prav nevarni, pa so v 36. minuti izenačili. Po kotu z desne strani je žoga pred golom v hrbet nesrečno zadela Advana Kadušića in končala čez golovo črto.

V 42. minuti je Pungaršek na drugi strani močno sprožil z dobrih 20 metrov, a žogo poslal čez prečko, v 45. minuti pa je spet poskusil isti igralec, takrat pa se je znova izkazal Koprivec. Tik pred koncem polčasa so Celjani prek Žana Zaletela spet zadeli, a je bil strelec v prepovedanem položaju.

V 50. minuti je volej Dangubića iz bližine ustavil Koprivec, ko pa so Kraševci le prevzeli pobudo na igrišču, si je Dominik Mihaljević prislužil svoj drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Kerinom in moral z igrišča. Celjani so številčno prednost unovčili v 71. minuti, ko je Dangubić izkoristil najstrožjo kazen. To je zakrivil Klemen Nemanič s prekrškom prav nad Dangubićem.

Celjani so v nadaljevanju poskušali še nekajkrat, med drugim je v 77. minuti z glavo poskusil Zaletel, Koprivec je dobro posredoval. Že v sodniškem dodatku je zaradi prekrška Mario Zebić dobil drugi rumeni karton in tudi on moral predčasno iz igre.

Prva liga TS, 6. kolo:

Bravo : Mura  2:1 (1:1)
Kramarič 44., Drkušić 66.; Bobičanec 16.

Celje : Tabor Sežana  2:1 (1:1)
Dangubić 19., 71./11-m; Kadušić 36./ag

Maribor : Olimpija  1:1 (1:0)
Mešanović 30.; Ivanović 75.

Sobota:
Domžale : Gorica  1:1 (0:0)
Ibričić 55./11-m; Oyewusi 64.

Aluminij : Koper  0:0*

* prekinjeno v 17. minuti zaradi naliva

Lestvica:

 1. Mura                6  4  1  1 10:3   13
 2. Bravo               6  3  1  2  9:9   10
 3. Maribor             6  2  3  1 12:8    9
 4. Olimpija Ljubljana  6  2  3  1  6:5    9
 5. CB24 Tabor Sežana   6  3  0  3  9:10   9
 6. Domžale             6  2  2  2 10:9    8
 7. Celje               6  2  2  2  7:7    8
 8. Koper               5  1  2  2  6:7    5
 9. Gorica              6  1  1  4  6:11   4
10. Aluminij            5  1  1  3  2:8    2*

* Opomba: Aluminiju so zaradi neigranja prve tekme odvzeli dve točki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.