Porazne kvalifikacije za Doviziosa

Foto: Epa
Foto: Epa
Marc Marquez bo dirko v Teksasu začel s prvega startnega mesta.
Oglej si celoten članek

Španec Marc Marquez (Honda) je zmagovalec kvalifikacij tretje letošnje dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu. V teksaškem Austinu je vodilni v skupnem seštevku elitnega razreda motoGP premagal Italijana Valentina Rossija (Yamaha), tretji pa je bil Britanec Cal Crutchlow (Honda LCR).

Marquez je kvalifikacije dobil s precej majhno razliko, saj je Rossi zaostal le 273 tisočink. V drugo startno vrsto so se danes na kvalifikacijah uvrstili Avstralec Jack Miller (Ducati Pramac), Španec Pol Espargaro (KTM) in njegov rojak Maverick Vinales (Yamaha).

Marquez bo imel tako v nedeljo priložnost za sedmo zmago na tem prizorišču. Španec ima pred tretjo postajo sezone v SP na prvem mestu 45 točk, Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), ki se danes ni uvrstil v odločilni del kvalifikacij, je drugi z 41, tretji pa Rossi z 31.

Dirka v elitnem razredu motoGP bo v Austinu v nedeljo ob 21. uri po slovenskem času.

Prizor, ki odmeva! Kamera ujela trenutek med Rossijem in Márquezom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.