Portugalska žaluje za velikim igralcem

Foto: Profimedia žoga nogomet
Za posledicami bolezni je umrl dolgoletni portugalski nogometni reprezentant.
Oglej si celoten članek

V petek je v 68. letu starosti zaradi težav s srcem preminil nekdanji portugalski nogometni reprezentant Rui Jordao. Za portugalsko izbrano vrsto je odlični napadalec, rojen v Angoli, zbral 43 nastopov in 15 golov.

Njegova najbolj znamenita zadetka segata na evropsko prvenstvo 1984, ko je dvakrat zadel v polfinalu proti domačinom Francozom. Francija je sicer na koncu zmagala s 3:2, odločilni gol je dosegel Michel Platini, a je Portugalska na svojem prvem euru vseeno resno opozorila nase.

Jordao je profesionalno nogometno pot začel pri Benfici v sezoni 1971/72, pozneje pa je med letoma 1977 in 1987 igral še za drugi veliki lizbonski klub Sporting. Upokojil se je leta 1989 v dresu Vitorie.

Portugalec je bil v sezonah 1975/76 in 1979/80 najboljši strelec portugalske lige, osvojil je šest naslovov portugalskega prvaka, tri pokale in superpokal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.