Portugalska zavita v črno! Preminil izjemni reprezentančni vratar

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Eden najboljših rokometnih vratarjev na svetu, Portugalec Alberto Quintana, je tragično preminil pri vsega 32 letih zaradi posledic srčnega zastoja.
Oglej si celoten članek

Tragične novice prihajajo s Portugalske. V vsega nekaj dneh smo po legendarnem Zlatko Saračeviću ostali še brez enega izjemnega rokometaša, saj je zaradi posledic srčnega zastoja v 33. letu starosti preminil eden najboljših vratarjev na svetu, Portugalec Alfredo Quintana.

Bori se za življenje Porto odnehal z Ligo prvakov, vse misli in želje usmerili svojemu vratarju

Vratar Porta se je na ponedeljkovem treningu nenadoma zrušil na tla, takoj mu je sicer bila nudena zdravniška pomoč, po hitrem postopku je bil prepeljan v bližnjo bolnišnico, kjer je so mu s pomočjo umetne kome zdravniki poizkušali rešiti življenje, toda njegovo srce ni zdržalo. Izjemni Portugalec, profesionalec od glave do peta, je pri 32 letih zapustil ta svet.

Tragično novico o smrti izjemnega portugalskega vratarja, ki je bil eden izmed glavnih junakov vseh poslednjih reprezentančnih uspehov, so potrdili tudi pri njegovem klubu Portu: "Danes je preminil naš dragi Alberto Quintana. Za vedno se te bomo spominjali, kot enega izmed nas. Pravi zmaj. Počivaj v miru."

xxx

Quintana se je sicer rodil v Havani na Kubi, a se je še kot otrok preselil na Portugalsko. Član Porta je vse od leta 2010, za reprezentanco pa je debitiral leta 2014 in zbral že 67 nastopov. V začetku naslednjega meseca bi moral biti prvi vratar ekipe, ki bi se na kvalifikacijah borila za uvrstitev na Olimpijske igre.

Barve svoje reprezentance je branil na vseh največjih tekmovanjih v zadnjih letih, kjer je Portugalska zabeležila neverjeten vzpon ter se izoblikovala v pravo rokometno velesilo. Na vseh teh turnirjih je vedno veljal za enega najbolje ocenjenih vratarjev, s svojimi obrambami pa je navduševal tudi v Ligi prvakov, kjer si je Porto v zadnji letih ustvaril lepo ime.

Foto: Profimedia Alfredo Quintana

Na lanskem evropskem prvenstvu je bil eden glavnih junakov velike portugalske pravljice, ko so rokometaši te "nogometne" nacije izločili največjo evropsko rokometno velesilo tega stoletja, Francijo. Na letošnjem Svetovnem prvenstvu pa ni veliko manjkalo, da bi podobna usoda doletela tudi Norvežane.

Na žalost pa je to bilo tudi poslednje veliko prvenstvo izjemnega vratarja, ki je pustil ogromen pečat v rokometnem svetu, katerega je dosti prezgodaj zapustil.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.