Porzingis: "Z Luko si nisva resnično blizu"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Porzingis je tekom svojega okrevanja spregovoril za latvijske medije.
Oglej si celoten članek

Izjemni latvijski košarkar Kristaps Porzingis je pred slabima dvema letoma okrepil NBA ekipo Dallas Mavericks ter navdušil tamkajšnje navijače, saj so se vsi spraševali, kje je meja zvezdniškemu dvojcu Porzingis-Luka Dončić, ki bi moral klub popeljati do novih višav.

Daleč od tega, da bi visokorasli Latvijec tekom svojega bivanja v Teksasu razočaral, a so njegovo obdobje pri Teličkih zaenkrat zelo zaznamovale poškodbe, ki so po prihodu v ligo NBA močno krojile Porzingisovo kariero.

Foto: Twitter Kristaps Porzingis

"KP" trenutno okreva po zadnji izmed številnih poškodb, tekom svoje rehabilitacije v Latviji pa je za tamkajšnje novinarje dal zanimiv intervju, kjer so bili glavna tema njegova poškodba, okrevanje ter pričakovani datum vrnitve. A čisto na koncu je beseda nanesla tudi na njegovega moštvenega kolega Luko Dončića.

Latvijo namreč čakajo kvalifikacijske tekme za Eurobasket, tako da se je eden izmed novinarjev navezal na temo reprezentance ter Porzingisa vprašal, če se s svojim klubskim soigralcem Dončićem kdaj pogovarjata o njuni četrtfinalni tekmi z Eurobasketa 2017, ko je v pravi poslastici prvenstva na poti do naslova Slovenija premagala Latvijo, ki je tako ostala brez možnosti boja za medaljo.

Foto: Epa Kristaps Porzingis

"Mislim, da sva se enkrat dotaknila te teme, ko sva se družila po eni izmed tekem. Zame je to še vedno resnično boleč spomin," je o tem, kako ga ta tekma preganja še danes začel Porzingis, nato pa izrekel stavek, ki je najbolj zaznamoval celoten intervju:

"Poleg tega si z Luko nisva resnično blizu, zato bi se bilo težko z mano šaliti na to temo. Mogoče sva se malce nasmejala, toda mislim, da je razumel, da je to zame še vedno zelo občutljiva tema."

Zelo drzna izjava Porzingisa, saj se bodo mnogi mediji zagotovo obesili na ta stavek ter iz tega poizkusili narediti senzacijo v stilu, da se Luka in Porzingis ne marata ter da je nemogoče, da bi lahko uspešno sodelovala na igrišču.

Foto: Twitter Kristaps Porzingis Luka Dončić

A če poznamo karakter obeh igralcev, Porzingisova izjava niti ne preseneča. Na eni strani imamo bolj vase zaprtega ter tihega Porzingisa, ki naj bi imel okoli sebe zaprti krog najbližjih prijateljev, medtem ko imamo na drugi strani vedno nasmejanega in razpoloženega, morda celo nekoliko otročjega Luko Dončića, ki s svojim prijateljem Bobanom Marjanovićem ves čas skrbi za kakšne norčije.

Tako da niti ne preseneča, da si Luka in Kristaps izven igrišča nista ravno blizu. Glavno je, kako sodelujeta na igrišču!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.