Pošast, Marsovec, Superman, Dominator = Dončić

Foto: Epa
Foto: Epa
Luka Dončić na sredini tekmi s Francijo ni navdušil le slovenskih navijačev, pač pa praktično vso košarkarsko javnost. S superlativi se mu klanjajo številni športni mediji, nasprotniki pa se ga najbrž (še bolj) bojijo.
Oglej si celoten članek

Španska Marca je zapisala, da je "Dončić Marsovec, ki je prišel zavladati planetu". "Nekega dne je prispela ladja Nezemljanov in odložila Dončića na Zemljo in mu dala supermoč. Njegovo poslanstvo je bilo s košarko zavladati planetu. To je eden od načinov, s katerim bi lahko pojasnili, kakšna je njegova razsežnost igre," so v nadvse nadrealističnem, a zgovornem slogu zapisali pri Marci. "Preprosto zmanjka besed, ki bi ga lahko definirale, saj vsak dan piše zgodovino. A, saj res: misija, ki mu je bila zaupana, je na dobri poti …" so od navdušenja 'spesnili' pri Marci. "Izjemna ekshibicija Slovenca, ki je zabeležil drugi najboljši točkovni izkupiček v zgodovini Eurobasketa," so dodali pri priljubljenem španskem športnem časopisu.

Navdušena Ameriška novinarka: Tu je razlog, zakaj Dončić krvavi med počitnicami lige NBA

Eden najbolj branih športnih časnikov v Evropi, španski AS, o Dončiću piše kot Supermanu in nadčloveku. "Spet je spisal zgodovino. Slovenija je končala na prvem mestu v skupini smrti, Dončić pa je le dan zatem, ko je Giannis Antetokounmpo zbral 41 točk, odgovoril s 47 točkami," še ugotavljajo pri AS-u. 

Poškodbe Doktor podal stanje Dončića in Tobeyja, prvega so šivali na živo

Nemški Bild je Dončića označil za Dominatorja, italijanska Gazzetta dello Sport pa je Luko po fantastični predstavi proti Franciji, kjer je zbral 47 točk, 7 skokov in 5 podaj, označila za pošast. "Francija Rudyja Goberta se je morala prikloniti izjemnemu talentu slovenskega fenomena," še pišejo Italijani.

Našli krivca Francozi besni po tekmi s Slovenijo: "Da smo temu priča? To ni mogoče"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:10 8. September 2022.

    klovn.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.