Poseben projekt med OI tudi v Sloveniji

Foto: Špela Mohorič sport 07.04.17. sprejem slovenske olimpijske reprezentance, soci, hipermarket me
Februarske zimske olimpijske igre bodo nekaj posebnega tudi v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Mednarodni olimpijski komite (Mok) si želi olimpijske športe še bolj približati ljudem, zato se je odločil, da bo vzporedno s februarskimi zimskimi olimpijskimi igrami, ki jih bo gostil južnokorejski Pyeongchang, organiziral posebne dogodke. Edinstven športne parke bodo odprli v sedmih državah, tudi Sloveniji.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP bodo posebne športne parke odprli v Belgiji, Hrvaški, na Finskem, v Franciji, Italiji, na Nizozemskem in Sloveniji. "Za igre v Pyeongchangu pripravljamo posebni pilotni projekt ... Da proslavimo OI na lokalni ravni," je povedal eden od direktorjev Moka John MacLeod na kongresu nacionalnih olimpijskih komitejev v Pragi.

V češki prestolnici Pragi se je v biatlonu, curlingu in deskanju na snegu ali pa samo gledanja OI v Sočiju 2014 preizkusilo več kot 400.000 ljudi. Dve leti kasneje se je po celotni Češki v dveh olimpijskih parkih zbralo več kot milijon športnih navdušencev, v dogajanje pa so se vključili številnih češki športniki. "Češka je primer, tega si želimo po celem svetu," pravi MacLeod.

Želi si, da bi se v te parke vrnili športniki, ko končajo z nastopi na OI, se tam družili z navijači, na ta način približali šport mladim in omogočili povezavo športnikov z lokalno skupnostjo.

Predsednik češkega olimpijskega komiteja Jiri Kejval je ob tem povedal, da verjame v uspeh projekta. "Vsi gledajo televizijo in se želijo preizkusiti v športih. Zato moramo nekaj storiti, da šport približamo ljudem, da jim šport predstavimo in jim omogočimo, da bodo bodrili športnike."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.