Posebno geslo za Nemce: 19411945

Foto: EPA
Foto: EPA
Boruusia Dortmund je v Evropski ligi nastopila v Krasnodaru, nemške novinarje pa je presenetila šifra za wi-fi.
Oglej si celoten članek

Nemški novinarji, ki so v živo spremljali dvoboj v Krasnodarju so želeli uporabljati brezžični internet, marsikoga pa je presenetilo geslo za wi-fi. Za dostop do svetovnega spleta so marali vtipkati številko 19411945.

"Morda je to le slučajnost," je zapisal eden izmed nemških novinarjev, a najverjetneje to ne bo držalo. Leta 1941 je Nemčija med drugo svetovno vojno napadla Sovjetsko zvezo, štiri leta kasneje pa so se spopadi končali s sovjetskim zavzetjem Berlina. Med svetovno morijo je bil Krasnodar pod nemško okupacijo v letih 1942 in 1943, Nemci pa so dodobra porušili mesto, na tisoče ljudi pa je izgubilo življenje. Nekateri tega kot kaže še niso pozabili.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:17 27. November 2015.

    Če so Nemci zaradi tega užaljeni, potem se identificirajo s takratnimi nacisti, in se mi nič ne smilijo. Poznamo namreč …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.