Poškodba Kopitarja ob šesti zmagi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Los Angeles Kings so se veselili nove zmage. V domači dvorani so ugnali Columbus Blue Jackets s 5:2. Strelska statistika slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja je ob šesti zmagi v sezoni ostala prazna. Ta je ledeno ploskev zaradi poškodbe zapustil v drugi tretjini.
Oglej si celoten članek

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so imeli ob prvem odmoru minimalno prednost po golu Tima Erixona. V drugem delu so za preorat poskrbeli Jeff Carter, Tyler Toffoli in Dwight King, gostom pa je upanje vrnil Mark Letestu. Zmago Los Angelesa je v zadnjem delu s kar dvema goloma potrdil Tanner Pearson. Carter, Toffoli in Pearson so z goli in podajami skupaj zbrali kar 10 točk.

Žal je tekmo predčasno končal Anže Kopitar. Sredi druge tretjine se je Hrušičan znašel v sendviču med Jamesom Wisniewskim in Erixonom, slednji pa je trdo naletel na 27-letnega slovenskega reprezentanta. Kot kaže, pa ne gre za hujšo poškodbo, saj je trener Daryl Sutter na novinarski konferenci po tekmi dejal, da je s Kopitarjem vse v redu in bržkone je šlo le za udarec.

Sicer pa je Los Angeles dosegel že šesto zmago na domačem ledu in poskrbel za nov klubski rekord v uvodu v sezono. "To ni bila naša najboljša igra. Danes je bil najboljši Carter, Tanner pa je za izid dodal dva gola," je še povedal Sutter in dodal: "Zelo pomembno je, da smo osvojili točki, saj nas zdaj čaka zahtevna serija gostovanj. Naša prednost v tem trenutku je dobra igra z igralcem manj, kar smo pokazali na zadnjih šestih tekmah." Naslednji obračun Los Angeles čaka v torek v Philadelphii.

Rački poraženi v kalifornijskem derbiju

Skupaj je bilo na sporedu pet tekem. Bryan Little je šele v podaljšku zagotovil zmago Winnipegu na tekmi s Coloradom. Chicago je z 2:1 ugnal Ottawo, Vancouver je bil s 4:2 boljši od Washingtona, San Jose pa je v gosteh ugnal Anaheim s 4:1. Zaradi poraza Anaheima so ekipe na zahodu vse bolj skupaj, saj imajo Rački pred drugouvrščeno ekipo lige in pacifiške skupine, Los Angelesom, le še točko prednosti.

Liga NHL: 

Winnipeg Jets : Colorado Avalanche 2:1*
Los Angeles Kings : Columbus Blue Jackets 5:2
Chicago Blackhawks : Ottawa Senators 2:1
Anaheim Ducks : San Jose Sharks 1:4
Vancouver Canucks : Washington Capitals 4:2

* - po podaljšku 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.