Poškodba ni bila nedolžna, Dončić pristal v bolnišnici

Foto: Print Screen luka dončić
Najboljši slovenski košarkar je po tekmi z Los Angeles Lakers moral na šivanje.
Oglej si celoten članek

Moštvo Dallas Mavericks je razkrilo več podrobnosti o zdravstvenem stanju njihovega prvega zvezdnika.

Luka Dončić se je poškodoval v zadnji četrtini srečanja z Los Angeles Lakers, ko je z glavo trčil v brado Dwighta Howarda.

Zaradi suma, da je 20-letnik utrpel pretres možganov, je bilo nadaljevanje tekme pod vprašajem, a Dončić o tem ni želel niti slišati. "Prvih nekaj minut po udarcu sem se počutil malce čudno, a je bilo vse v redu. Ni razloga za skrb. Imel sem malce glavobola, ki je trajal nekaj minut. Pomagal sem si z ledom in takoj je bilo bolje," je povedal slovenski košarkar.

Številne navijače Dallas je ob pogledu na okrvavljenega in opotekajočega se Dončića zgrabila panika, družbena omrežja pa so ob tem preplavili zapisi, da bi morali Slovenca takoj potegniti iz igre in ga poslati na dodatna testiranja.

Dončić takoj po udarcu res ni izgledal najbolje, zato je vajeti prevzela Dallasova zdravniška služba in s protokoloranim pregledom potrdila, da košarkar ni utrpel pretresa možganov.

Po koncu tekme, ki jo so jo Jezerniki po podaljšku dobili s 119:110, so pregled opravili še enkrat in prišli do enake ugotovitve. "Vsi vedo, da sem želel igrati podaljšek. V vsakem primeru sem želel končati tekmo," je možnost, da bi obsedel na klopi, zavrnil Dončić.

A udarec vseeno ni bil povsem nedolžen, saj je zaradi manjše raztrganine na glavi potreboval tri šive. 

Dončić je dosegel 31 točk, 13 skokov, 15 podaj in blokado ob 43,5-odstotnem metu iz igre in 44,4-odstotnem metu za tri točke. Zelo uspešen je bil na črti za proste mete, zadal je kar sedem od osmih poskusov (87,5%).

Luka Dončić je na tekmi z Los Angeles Lakers dosegel deseti trojni dvojček v ligi NBA, kar pred dopolnjenim 21. letom ni uspelo še nobenemu košarkarju v zgodovini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:20 3. November 2019.

    A je preživel ????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.