Poškodba Xavija je priložnost za Thiaga

Foto: EPA
Foto: EPA
Španci bodo na sredinem prijateljskem srečanju nastopili brez Xavija, ki si je poškodoval mišico desne noge. To pomeni morebiten debi telenta Barcelone, Thiaga.
Oglej si celoten članek

Španska nogometna zveza je sporočila, da bo zvezdnik Barcelone Xavi izpustil sredino prijateljsko tekmo proti Italiji. Enaintridesetletnik si je poškodoval mišico desne noge in bo zapustil reprezentančni zbor v Madridu ter se vrnil v Katalonijo. Poleg njega bo na tekmi v Bariju manjkal tudi branilec madridskega Reala, Sergio Ramos. Po mnenju reprezentančne zdravniške službe je ogrožen tudi Xavijev nastop 14. in 17. avgusta na tekmah španskega superpokala proti večnemu tekmecu Real Madridu; prva tekma bo na sporedu to nedeljo v španski prestolnici, povratna pa v katalonski. Pri evropskem in španskem prvaku Barceloni so trenutno na seznamu poškodovanih poleg Xavija še kapetan Carles Puyol, Maxwell in Jonathan Soriano.

Poškodba Xavija pa pomeni morebiten debi 20-letnega Thiaga Alcantaraja v španski reprezentanci. Mladi član Barcelone se je v minulih tednih dokazal na prijateljskih obračunih pred novo sezono španske Primere. "Čeprav je še zelo mlad, je že dokazal, da ima dovolj kvalitet za igranje v reprezentanci," je dejal njegov soigralec Andres Iniesta. Hvali ga tudi 31-letni Xavi. "Ima prav poseben žar. V novi sezoni nam bo dal zelo veliko. Ima neskončno veliko talenta." Thiago je bil sicer rojen v italijanskem Bariju, njegov oče pa je Brazilec. Mazinho, kot je ime Thiagovem očetu, je leta 1994 z brazilsko reprezentanco osvojil zlato olimpijsko kolajno. Thiago se je Barcelonini mladinski šoli pridružil leta 2004, ko je bil star 14 let. Pri 18 je leta 2009 debitiral za člansko ekipo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.